Det Kongelige Teater

400 skoleelever i hele landet bliver klogere på Holberg sammen med Det Kongelige Teater

Del

Når Holbergs klassiske komedie Maskerade tager på turné fra 8. til 21. januar, afholder Det Kongelige Teater et hav af aktiviteter og workshops for skoleelever, som skal dykke dybere ned i Holberg og dansk dramatik.

I løbet af januar måned vil elever i hele landet prøve kræfter med skuespilkunsten og en af dansk dramatiks fadere, nemlig Ludvig Holberg. I alt skal ca. 400 elever og lærere i Odense, Vejle, Esbjerg, Holstebro, Aarhus, Aalborg og Randers være med til alt fra poetry slam, dramaworkshops og til tekniske rundvisninger faciliteret af Det Kongelige Teater.

Alle aktiviteter tager udgangspunkt i Holberg og forestillingen Maskerade, som er på turné i januar. Sammen med tidligere danmarksmester i poetry slam, Peter Dyreborg, skal en håndfuld 7. og 8. klasser i blandt andet Aarhus, Vejle og Esbjerg arbejde med kreativ skrivning med afsæt i Holbergs univers. Eleverne får undervisning i poetry slam og skal herefter arbejde med deres egne tekster, stemmeføring og kropssprog, inden workshoppen afsluttes med en poetry slam konkurrence.

Eleverne får også mulighed for at afprøve deres skuespilevner til forskellige dramaworkshops. I blandt andet Odense og Vejle skal eleverne arbejde med tekster og temaer fra Maskerade og fremføre deres egne forestillinger. Derudover kommer en række elever helt tæt på produktionen bag en forestilling og får et særligt indblik i, hvad der foregår bag scenen, og hvad der skal til for at få en forestilling klar.

For yderligere info og pressekoordinering kontakt Christian Bækholm på chba@kglteater.dk.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum