Coop Danmark A/S

400 Coop-butikker donerer julemad til udsatte familier

Del
Fra udlevering sidste år.
Fra udlevering sidste år.

 Aldrig har interessen for julehjælp været større end i år.

Foreningen Stop Spild Lokalt melder om en stigning på 50 procent i efterspørgslen af overskudsmad til juleaften.

Coop samarbejder for 6. år i træk med Stop Spild Lokalt, hvor man donerer mad, der ikke er blevet solgt, inden butikkerne holder lukket i helligdagene.

I år er det hidtil største antal butikker med, nemlig op imod 400 fra Kvickly-SuperBrugsen og Coop 365discount.

”Stop Spild Lokalt er en god samarbejdspartner for os, når det gælder donation af mad. Det at de er så bredt til stede over hele landet gør, at vi kan støtte lokalt i de områder, hvor vi har butikker. Det betyder meget for os, at støtte de nærmiljøer, vi er en del af. Samtidig undgår vi at køre langt rundt med varerne og belaste klimaet,” siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese.

Foreningen blev stiftet for fem år siden af den dengang kun 17-årige Rasmus Erichsen. Han har siden organiseret flere tusinde frivillige over hele landet, der hjælper med at hente overskudsvarerne i butikker og dele det ud til de udsatte medborgere.

”Behovet for vores hjælp har aldrig været større, og derfor er vi taknemmelige for støtten fra Coop. Lige nu er vores største udfordring at skaffe frivillige, der kan hjælpe med uddelingen af varerne,” siger Rasmus Erichsen.

Maden hentes af frivillige, der derefter gennemgår maden og udleverer den på lokale udleveringssteder. For information om uddelingssteder samt behov for frivillige, gå ind på Stop Spild Lokalt på Facebook. Da Stop Spild Lokalt har svært ved at finde frivillige, har bl.a. adm. direktør for OK, Michael Løve, CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese og tv-værten Puk Elgaard meldt sig til at hjælpe med at dele de mange varer ud om aftenen den 23. december i Parken i på Østerbro i København.  

Yderligere information:

Signe D. Frese, CSR-direktør i Coop, 3091 9246, Signe.frese@coop.dk

Rasmus Erichsen, 50 69 69 72, stopspildlokalt@gmail.com

Billeder

Fra udlevering sidste år.
Fra udlevering sidste år.
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop Danmark tilbagekalder kosttilskud, vitamin B complex2.3.2023 17:09:53 CET | Pressemeddelelse

Hvilken vare: Coop Vitamin B complex, kosttilskud, 175 stk EAN: 7340011486565 Bedst før udgangen af: gælder alle datoer Solgt i; Dagli’brugsen, Kvickly, SuperBrugsen og 365discount, Coop.dk/mad Virksomhed, der tilbagekalder: Coop Danmark A/S Årsag: Indeholder 800 µg folsyre, de danske nationale grænseværdier for folsyre er 600 µg. Vitaminpillerne er derfor vurderet farlige for børn under 15 år Råd til forbrugerne: Skulle du have varen opbevaret, kan varen leveres tilbage til butikken, hvor den er købt eller kassere den.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum