Landdistrikternes Fællesråd

40 landsbyer kandiderer til Årets Landsby

Del

Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark har modtaget ansøgninger fra 40 landsbyer, der skeler til prisen som Årets Landsby 2016.

Det er tyvende gang, at prisen som Årets Landsby skal uddeles til et lokalsamfund med ildsjæle og udvikling. De tidligere landsbyer er Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop, Vrads og Vestervig.

Tidligere minister Annette Vilhelmsen, der er formand for bedømmelseskomiteen, glæder sig over de mange ansøgninger.

- Jeg er meget imponeret over de mange gode ansøgninger, vi har modtaget fra landsbyer i hele landet. Det viser med al tydelighed at de mange ildsjæle, der er i de små samfund kan skabe liv, udvikling og fællesskab, siger hun.

Årets tema er netop de frivillige ildsjæles betydning for fællesskab og lokaludvikling. Bedømmelseskomiteen nominerer tre landsbyer til finalen, der afholdes fredag d. 17. juni til Folkemødet på Bornholm.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysning hos Annette Vilhelmsen, formand for bedømmelseskomiteen for Årets Landsby, tlf. 30 327 747 og Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 708 249

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum