Ishøj Kommune

40 år gamle poppeltræer skal fældes

Del

De ni poppeltræer i Baneparken ved Ishøj Station skal fældes på grund af risiko for nedfaldne grene

Rundt om i Ishøj står en del store og markante poppeltræer. De fleste blev plantet i 1970’erne og 1980’erne. Ishøj Kommune har i flere omgange fjernet grene på de gamle poppeltræer, fordi der var risiko for, at store grene ville falde ned. Men nu er sikkerhedsrisikoen blevet for stor i Baneparken, et grønt område ved Ishøj Station mellem S-togsbanen og Vejlebrovej. Her står ni poppeltræer, som kommunen har besluttet at fælde i uge 7. De tilbageværende egetræer vil få mere lys og plads til at udvikle sig, og senere vil kommunen beslutte, om der skal plantes flere træer på arealet.

Tunge grene

Det er ret specielt, at kommunen har poppeltræer med 40 år på bagen. Det er mere almindeligt, at de kun får lov at stå i et enkelt årti. Det fortæller Merete Ancher, der er skov- og landskabsingeniør i Ishøj Kommunes Park-, Vej- og Miljøcenter.

”Popler er hurtigvoksende træer og får derfor hurtig fylde eller volumen i en træbeplantning. Men deres hurtige vækst betyder også, at de bliver lette og porøse i opbygningen og slet ikke har den samme styrke som fx eg. Samtidig har ældre poppeltræer en tendens til at sætte lange tunge grene, som let brækker af for deres egen vægt. Når store grene brækker af, kan det være farligt for forbipasserende, hvis de går forbi på tidspunktet for nedfaldet,” siger Merete Ancher. Derfor er det sikkert ikke sidste gang, at kommunen må fjerne gamle poppeltræer af sikkerhedsmæssige årsager.

Fældningen af poppeltræerne i Baneparken er ikke den eneste aktuelle ændring af naturområdet ved stationen. Lige der hvor banestien går gennem tunnelen under Stenbjerggårds Allé, er det høje buskads for nylig blevet erstattet af nogle lavere buske for at skabe større tryghed for de fodgængere, der bruger stien.

Kontakter

Merete Ancher, skov- og landskabsingeniør i Park- Vej- og Miljøcenter, tlf. 43 57 75 51 eller zmr@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum