3F

3Fs formand: ”Et afgørende valg for danske lønmodtagere”

Del

Stigende ulighed, ret til en værdig alderdom for nedslidte og udhuling af den fælles velfærd – herunder dagpengene. Det bliver de vigtigste valgtemaer for danske lønmodtagere, mener 3Fs forbundsformand.

- Det bliver et afgørende valg for danske lønmodtagere. Udviklingen i Danmark undergraver på en række områder det fællesskab og den samhørighed, der ellers kendetegner og er en stor styrke ved vores samfund.

Sådan lyder reaktionen fra Per Christensen, efter valget er udskrevet. Som forbundsformand i landets største fagforening, 3F, repræsenterer han 270.000 ufaglærte og faglærte medlemmer.

- Vi ser en stigning i antallet af børn, der vokser op i fattigdom. Uligheden skal stoppes. Nedslidte skal have en regulær ret til værdig exit fra arbejdsmarkedet efter et langt opslidende arbejdsliv. Vi skal stoppe den løbende udhuling af vores dagpengesystem og andre sociale ordninger,” siger Per Christensen.

3F vil arbejde for en høj valgdeltagelse ved det kommende folketingsvalg, bebuder forbundsformand Per Christensen.

- Det er vigtigt, at et nyt politisk flertal i Folketinget får mulighed for at vende udviklingen, så den økonomiske medvind ikke blot kommer de bedst stillede danskere til gode. Vi skal ikke acceptere social ulighed i fx sundhedsvæsenet eller besparelser på folkeskole- og ungdomsuddannelserne til fordel for skattelettelser til de mest velstående, siger Per Christensen.

3F har længe efterlyst et opgør med den stigende ulighed, den fortsatte udhuling af dagpengesystemet samt bedre muligheder for værdig tilbagetrækning for slidte seniorer.

Derudover efterlyser forbundsformanden en aktiv indsats fra Christiansborg i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser, en ambitiøs indsats mod social dumping og fokus på at sikre erhvervslivet.

- Vi skal huske på, at det er afgørende for vores velfærd, at vi sikrer gode og bæredygtige vilkår for erhvervslivet. I en verden, der bliver stadig mere globaliseret, ser jeg det som en bunden opgave for enhver regering at sikre fair og konkurrencedygtige vilkår for vores virksomheder.

Nøgleord

Kontakter

3F pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum