3F

3F til regeringen: Husk de korte uddannelser

Del

Jo tættere et uddannelsestilbud er på en 3F’er, jo større er sandsynligheden for, at han eller hun tager uddannelse.

3F hilser regeringens nye uddannelsesudspil velkomment.

”Uddannelser kan i høj grad være med til at binde Danmark sammen, og derfor er det fint, at regeringen nu flytter uddannelsestilbud ud i provinsen,” siger Søren Heisel, der er forbundssekretær i 3F.

”Men jeg vil kraftigt opfordre regeringen til også at overveje, hvordan der kan laves tilsvarende initiativer for de uddannelsestilbud, som kortuddannede og faglærte benytter sig af. Vi ved, at afstanden til et uddannelsestilbud betyder utroligt meget for, om en ufaglært eller faglært vælger at dygtiggøre sig, som der er behov for i fremtiden. Derfor er denne øvelse mindst lige så vigtig omkring arbejdsmarkedsuddannelserne og på AMU-området, som den er omkring universitetsuddannelser og professionsuddannelser,” siger Søren Heisel.

Søren Heisel mener, at konsekvensen af de senere års udvikling og ikke mindst tidligere regeringers udsultning af uddannelsesområdet, har betydet, at især kortuddannede og faglærte ofte ikke kan få relevant efter- og videreuddannelse i lokalområdet.

”Det er helt afgørende, at vi fremover har uddannelserne over hele landet, uden at det går ud over det faglige niveau. Der er både et geografisk og et fagligt hensyn forstået sådan, at jo tættere uddannelsesudbud er på 3F’ere, jo større er sandsynligheden for, at de tager uddannelse. Omvendt skal udbuddet også have en acceptabel kvalitet. Desværre er uddannelsernes økonomi i dag skruet sådan sammen, at det ikke er attraktivt for skolerne at gøre en ekstra indsats for at tilbyde uddannelse til kortuddannede og faglærte i et større geografisk område. Vi bliver derfor nødt til at få kigget systemet efter i sømmene for at sikre, at f.eks. 3F’erne ikke skal rejse land og rige rundt for at få f.eks. erhvervsuddannelser, certifikatkurser og anden nødvendig opkvalificering,” siger Søren Heisel.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum