3F

3F: Taxiudspil kan presse Udkantsdanmark

Del

Regeringens udspil til en ny taxi-lov kan skabe problemer i forhold til taxidækning i yderområderne fordi udspillet vil fjerne regulering og geografisk begrænsning så taxivognmænd må tilbyde kørsel i hele landet, advarer 3F.

Regeringen har netop præsenteret sit udspil til ny taxi-lov. Udspilet lægger op til at åbne for nye forretnings-modeller i taxi-branchen og vil fjerne regulering og geografisk begrænsning, så taxivognmænd må tilbyde kørsel i hele landet.

3F Transport kalder adgang til selskabsdannelse og nye universaltilladelser en tiltrængt og fordelagtig fornyelse. Men samtidig advarer 3F Transport mod problemer i forhold til taxi dækning i Udkantsdanmark, manglende kontrol med taximarkedet, mangelfulde definitioner af hvornår ture må køres uden taxameter og mangel på krav til fair vilkår for ansatte.

”I 3F er vi helt enige med regeringen i, at taxibranchen trænger til nye og bedre rammer. Og det er godt, der åbnes op for selskabsdannelse og såkaldte universal-tilladelser. Men der er en del punkter i regeringens udspil, vi finder problematiske. Ikke mindst i forhold til dækning og taxikørsel i Udkantsdanmark og i forhold til at sikre vilkårene for de ansatte. Det skal heldigvis forhandles om udspillet. Det vil vi naturligvis gå ind i. For som jeg hører regeringens ord, vil den både forhandle udspillet med partierne på Christiansborg og med parterne i taxibranchen, siger Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport”.

3F Transport hæfter sig ved, at regeringen blot har 53 mandater bag sig. Derfor skal regeringen bruge enten Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet til at skabe flertal for en ny lovgivning, og det giver mulighed for at sikre bred opbakning til en ny kommende taxi lovgivning.

”Det vi især mangler, er tryghed for at markedet for taxikørsel ikke presser bunden ud af lønningerne og ødelægger chaufførernes arbejdsvilkår yderligere. Selv om regeringen ikke vil tillade Uber, er det ikke en garanti for, at vi undgår Uber-lønninger i et presset marked, siger Jan Villadsen.

3F Transport betragter regeringens udspil som sigtelinjer til de kommende forhandlinger og vil se på udspillet for punkt. Og i forhold til selve taximarkedet vil 3F især se på, hvordan det kan sikres, at alle danskere, fra pensionister og handicappede og til borgere i København såvel som i Skagen fortsat vil have adgang til taxikørsel som en del af den kollektive transport.

Kontakter

3F's pressetelefon 88 92 88 92

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum