3F

3F: Sundhedsaftalen er godt nyt - men et endeligt opgør mangler

Del

Regeringen og partierne bag sundhedsaftalen har taget et vigtigt skridt i opgøret med ulighed i kræftbehandlingen, men det endelige opgør med ulighed i sundheden mangler stadig. Det kommer i sidste ende til at ramme de kortuddannede.

Det er positivt, at regeringen sammen med en bred række af partier i Folketinget har landet en sundhedsaftale, der får sundheden tættere på den enkelte lønmodtager. Det er på tide, at de kortuddannede og mest syge får nemmere adgang til lægen som de højtlønnede.

Samtidig er det et vigtigt skridt i kampen for mere lighed i sundheden, at man styrker indsatsen mod ulighed i kræftbehandlingen.

 - Det er meget glædeligt, at man styrker bekæmpelsen af ulighed i kræftbehandlingen. Indsatsen vil forhåbentlig mindske de menneskeliv som uligheden koster lige nu – Men det må ikke stoppe ved kræftbehandlingen, der er brug for samme fokus på alle de øvrige alvorlige sygdomme, siger næstformand for 3F Tina Christensen.

Sundhedsaftalen mangler dog et endeligt opgør med ulighed i sundheden. Som det er lige nu, lever den rigeste fjerdedel af danske mænd i gennemsnittet 10 år længere end den fattigste fjerdedel af danske mænd og de kortuddannede kvinder dør næsten seks år før de højtuddannede kvinder.

 - Jeg kan ikke forstå, at der ikke er gjort mere for at sikre mere generel lighed i sundheden. Det kan ikke være rigtigt, at advokaten og arkitekten skal leve længere end stilladsarbejderen og skraldemanden, udtaler Tina Christensen.

 - Det handler om mennesker og jeg havde håbet, at man havde gjort mere for at mindske uligheden. Vi havde forventet, der ville være mere fokus på at styre den opsøgende indsats, så vi fik taget hånd om dem, der i dag bliver tilset for sent af lægen eller ikke gør brug af de kommunale forebyggelsestilbud tilbud, siger Tina Christensen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum