3F

3F roser socialpolitisk aftale

Del

Næstformand Tina Christensen roser ambitiøs aftale og fremhæver bl.a. målrettet støtte, eks. til medicin

”Det er glædeligt, at regeringen har samlet et flertal i Folketinget bag en ambitiøs, socialpolitisk aftale, som skal mindske børnefattigdom og stigende ulighed,” siger 3F’s næstformand Tina Christensen.

”Aftalen indebærer bl.a. en tiltrængt økonomisk håndsrækning til borgere på kontanthjælp med medicinudgifter. Det er vi meget tilfredse med, også i lyset af den store sociale ulighed i sundhed.”

Tilskudsberettiget medicin til børn med forældre på kontanthjælp vil således blive betalt af det offentlige, og det samme gælder for tilsvarende medicinudgifter for voksne, der i længere tid er på kontanthjælp.

Tina Christensen fremhæver også, at det midlertidige børnetilskud gøres permanent, og at der indføres tilskud til børns fritidsaktiviteter.

”Det er velkendt, at råderummet for nye, offentlige velfærdsudgifter her i Danmark er blevet markant mindre de sidste fire måneder. Derfor vil vi fra 3F’s side gerne anerkende, at regeringen og forligspartierne er landet på en socialpolitisk ambitiøs aftale med en økonomisk ramme på en halv mia. kr.”

Tina Christensen roser endvidere, at borgerne nu får en afklaringsgaranti, da kontanthjælp er tænkt som en overgangsydelse. Efter to år kan borgerne over 30 år altså få en vurdering af, om de bør flyttes til fleksjobordning eller lign.

Samt at kontanthjælpsmodtagere kan tage småjobs i nogle timer uden modregning, hvilket vil øge mulighederne for overgang til eks. fleksjob, deltidsbeskæftigelse mv.

3F’s næstformand er ligeledes meget tilfreds med, at kontanthjælpsmodtagere ikke mere tvinges til at hæve arbejdsgiverindbetalte pensioner med tilbagekøbsret.

Tina Christensen knytter også en forbindelse til Folketingets vedtagelse i sidste uge, så nyledige – der kommer fra stabil beskæftigelse – kan få en højere, maksimal dagpengesats i de første tre måneders ledighed.

”Vores velfærdssamfund skylder at styrke det sociale sikkerhedsnet og den aktive indsats for kolleger og borgere, som bliver ramt af ledighed, sygdom og sociale begivenheder. At give en reel håndsrækning, som kan hjælpe på fode igen – og mindske risikoen for, at børn i de berørte familier uforskyldt rammes unødigt hårdt,” siger Tina Christensen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum