3F

3F: Respekt for dansk model

Del

EU-Kommissionen bør styrke indsats mod social dumping og stigende ulighed og respektere dansk arbejdsmarkedsmodel

3Fs næstformand Tina Christensen siger i en kommentar til fordeling af porteføljer til de nominerede kommissærer, som den kommende formand for den nye EU-kommission Ursula von der Leyens har præsenteret - herunder beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit:

”3F forventer, at den nye luxembourgske beskæftigelseskommissær vil respektere den danske aftalemodel. Her er det helt afgørende, at man finder løsninger på kommissionsformandens forslag om en europæisk mindsteløn, der fuldt ud respekterer den danske model. Vi vil naturligvis gerne bidrage til bedre vilkår for de mest udsatte europæiske lønmodtagere, men i respekt for forskellene på de nationale arbejdsmarkeder.”

”Samtidigt håber vi, at den nye beskæftigelseskommissær vil styrke kampen mod social dumping. Vi vil spille konstruktivt ind med forslag og ideer og forventer bl.a., at Nicolas Schmit vil følge op på tidligere løfter om et europæisk social sikringskort for lønmodtagere, der indeholder oplysninger om arbejdsgiver, arbejdssted, social sikring og skat samt letter vores arbejde med at sikre vandrende arbejdstagere imod social dumping. Ligesom vi ønsker en indsats for styrkede rettigheder for atypisk ansatte og platformsansatte.”

”3F ønsker, at de nye kommissærer forhindrer misbrug og udhuling af ydelser på tværs af grænser i Europa. Her er det vigtigt, at det nyvalgte Europa-Parlament får reel mulighed for at forholde sig til en øget adgang til dagpenge for vandrende arbejdstagere – den foreslåede nye forordning 883/04 – uden at forslaget skal hastes igennem med alvorlig risiko for, at man ikke får belyst konsekvenserne.”

"Den nye EU-kommission bør styrke indsatsen imod den stigende ulighed i Europa i de kommende budgetforhandlinger for 2021-2027. Derfor skal midler til beskæftigelse, fattigdomsbekæmpelse, udsatte grupper og regioner og videre- og efteruddannelse af de europæiske lønmodtagere allerhøjest op på prioritetslisten."

Tina Christensen hilser Margrethe Vestagers post som ledende viceformand med ansvar for den digitale fremtid velkommen: ”Vi er meget tilfredse med, at Margrethe Vestager indtager en så central position i Kommissionen. Det er vigtigt, at vi har en centralt placeret person med indgående kendskab til den danske model og arbejdsforhold.

Det er her også afgørende, at Vestager får et særligt ansvar for den digitale revolution, hvor de teknologiske fremskridt og kunstig intelligens også skaber nye udfordringer for løn- og arbejdsvilkår for lønmodtagere i hele Europa. Dette gælder bl.a. nye digitale platforme, hvor vi har behov for langt strammere kontrol med medarbejdernes rettigheder, og at den rette skattebetaling finder sted.”

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt 3Fs pressetelefon på 8892 8892.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum