3F

3F: Regeringspartier undsiger trepartsaftalen

Del

Konservative og Liberal Alliance er i fuld gang med at undsige trepartsaftalen med deres udmelding om lavere lønniveau til flygtninge og indvandrere for at få dem nemmere i arbejde, lyder det fra forbundet 3F.

-Vi er noget forundrede over, at to af regeringspartierne mindre end 11 måneder efter at trepartsaftalen blev underskrevet allerede er i fuld gang med at undsige den, siger forbundssekretær Søren Heisel fra forbundet 3F.

I 3F undrer man sig over, at to af regeringspartierne i Berlingske torsdag foreslår lavere lønniveau til flygtninge og indvandrere for at få dem nemmere i arbejde. Udmeldingen fra Konservative og Liberal Alliance kommer mindre end et år efter at regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter ved trepartsforhandlingerne er blevet enige om at indføre Integrationsgrunduddannelsen (IGU) for at få flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet.

-Det stiller uvægerligt det spørgsmål, om regeringen fortsat står bag aftalen, eller om vi skal anse den for at være lagt i graven, siger forbundssekretær Søren Heisel.

-Hos parterne er vi vant til at arbejde med, at aftaler gælder for den indgåede periode, alt andet er jo utroværdigt.

3F mener i lighed med Dansk Arbejdsgiverforening, at det er alt for tidligt at drage konsekvenser af Integrationsgrunduddannelsen, som trådte i kraft i sommer:

-Vi skal huske på at aftalen har haft til formål at løse en integrationsudfordring, som skiftende regeringer gennem 20 år ikke har formået at løse. Nu skydes den ned efter at have virket i et halvt år, og det er ikke fair, siger Søren Heisel.

Nøgleord

Kontakter

3F pressetelefon 88 92 88 92

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum