3F

3F: PSO-udspil et minus for miljøet og socialt skævt

Del

Virksomhederne bør fortsat være med til at finansiere deres del af støtten til vedvarende energi, siger 3Fs formand.

- Det er helt afgørende, at den grønne omstilling ikke svækkes, siger 3Fs formand Per Christensen i en kommentar til regeringens udspil om stop for PSO-afgiften og finansiering gennem en højere bundskat.

- Derfor skal der være bindende mål for støtten til den vedvarende energi, så den ikke smuldrer i de kommende års samlede finanslovsprioriteringer.

- Hvis PSO afskaffes, og el bliver billigere, øger man forbruget fra kul- og naturgasfyrede kraftværker. Sammenholdt med regeringens ønske om et stop for kystnære vindmøller vil det være et kæmpe tilbageskridt for klima-indsatsen og et svigt over for de investorer og virksomheder, der har handlet i tillid til det brede energiforlig fra 2012.

- Omlægningen bør ikke indebære en mere skæv fordelingsmæssig profil, end tilfældet er i dag. Derfor skal virksomhederne fortsat skal være med til at finansiere deres del af støtten. En ren forhøjelse af bundskatten er skæv og et løftebrud fra regeringen, der gik til valg på at lette skatten for de mindste indtægter, siger Per Christensen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt 3Fs pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum