3F

3F: Positiv aftale imod børnefattigdom

Del

”Den politiske aftale er et godt skridt i den rigtige retning for at bekæmpe børnefattigdom,” siger 3Fs formand Per Christensen i en kommentar til regeringens aftale med RV, SF og Ø om en midlertidig børneydelse.

”3F er modstandere af den stigende ulighed i Danmark og har bl.a. peget på den uholdbare eksplosion i antallet af fattige børn. Vi hverken kan eller skal acceptere børnefattigdom i Danmark,” siger Per Christensen.

Den politiske aftale omfatter en midlertidig børneydelse til familier, der er ramt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen. Ydelsen skal reducere fattigdomsproblemerne og sikre børnene bedre opvækstvilkår, end hidtil.

Børnefattigdommen eksploderede fra 2016 til 2017 hvor den steg med 12.000 børn. En udvikling, som bl.a. kan tilskrives den borgerlige regerings indførelse af kontanthjælpsloftet i 2016.

”3F har bl.a. skrevet til både den daværende og den nuværende statsminister og opfordret til et ophæve kontanthjælpsloftet, ligesom vi i regi af Netværket mod børnefattigdom har presset på for at få ophævet de laveste ydelser,” siger Ellen K. Lykkegård, som er socialpolitisk ansvarlig i 3F: ”Det er rigtig svært at bryde den sociale arv, hvis du samtidig vokser op i en familie præget af fattigdom og afsavn.”

”Samtidig bidrager lavere ydelser ikke til at få folk i beskæftigelse, tværtimod kan en presset økonomi fjerne fokus og dermed øge afstanden til arbejdsmarkedet, hvilket senest er dokumenteret af Rockwoolfonden. Løsningen er i stedet en helhedsorienteret og ofte håndholdt socialpolitik.”

Efter aftalen om en midlertidig børneydelse skal en kommission analysere hele ydelsesområdet for at skabe grundlag for en mere permanent politisk aftale.

”Udgifter til socialpolitik skal ikke ses som en kortsigtet udgift, men i stedet som en investering, der tjener sig hjem på den lidt længere bane i form af færre udgifter på børneområdet, skoleområdet, sundhedsområdet mv.”, siger Ellen K. Lykkegård.

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt 3Fs pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum