3F

3F om nye tal fra STAR: Mangel på arbejdskraft er overdrevet

Del

Berlingske Tidende bringer mandag aften på www.b.dk en artikel om stigende mangel på arbejdskraft. Artiklen baserer sig på nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og viser, at antallet af forgæves rekrutteringer er steget ganske beskedent fra 15.500 i foråret 2017 til 16.800 i foråret 2018.

- Men der er fortsat meget langt op til de mere end 58.000 forgæves rekrutteringer, som vi oplevede i foråret 2007. Så jeg synes ærligt talt, at både arbejdsgiverne og beskæftigelsesministeren endnu engang overdriver den trussel, som mangel på arbejdskraft udgør, siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel.

Han hæfter sig ved, at hvis man piller de ti stillingsbetegnelser ud, som har det største antal forgæves rekrutteringer, så er antallet nede på ca. 10.000 – eller svarende til det niveau, man så i 2014/2015.

- Det viser bare, at der nok er visse udfordringer inden for særlige stillingskategorier, f.eks. tømrer, kokke og tjenere. Men at der skulle være tale om en udbredt mangel på arbejdskraft, er altså ikke rigtigt. Samtidig kan man jo undre sig over, at både rengøringsassistent og butiksassistent er på top ti over stillingsbetegnelser med flest forgæves rekrutteringer. Der er fortsat næsten 8.000 ledige rengøringsassistenter og næsten 7.000 ledige butiksassistenter. Det betyder, at virksomhederne fortsat kan blive bedre til at rekruttere blandt de ledige, siger Søren Heisel.

Ifølge STARs undersøgelse mener ca. 40 pct. af virksomhederne da også selv, at de kan blive bedre til at rekruttere. Tidligere undersøgelser har vist, at kun 1,3 pct. af virksomhederne både har slået stillingerne op, henvendt sig i fagforeningen/a-kassen og i jobcenteret for at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

- Men virksomhederne skal have ros for, at de i stigende grad slår deres stillinger op, og det kunne jo være en af grundene til, at de trods stigning i beskæftigelsen fortsat kan finde ledige hænder. Vi har trods alt stadig over 100.000 ledige, hvoraf ca. 12.000 er 3F’ere. Og vi har også fortsat over 10.000 unge, der mangler en praktikplads, siger Søren Heisel.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer, kontakt presserådgiver i 3F Caroline Juul på 60 22 89 76.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum