3F

3F: Ny taxilov uden Uber

Del

Et bredt politisk flertal på Christiansborg fra regeringen over Dansk Folkeparti til Socialdemokraterne, SF og de radikale står bag et udspil til en ny dansk taxilov. Lovforslaget imødekommer ønsker fra branchen om modernisering og forenklinger.

Der er krav om kontrol til sikring af skattebetaling og hårde bøder for lovbrud. Samtidig overfører lovforslaget administrationen af tilladelser til taxikørsel fra kommunerne til Trafikstyrelsen og gør Danmark til en stor zone, hvor alle taxier må kører frit.

Der er fortsat krav om kørselskontorer, kørselstilladelser og krav til garantikapital per taxi. Dermed lukker også den nye lov for Ubers forretningsmodel. Til gengæld fjernes begrænsningerne for antallet af taxier i Danmark i løbet af en overgangsperiode på tre år.

3F Transport ønsker de fleste dele af den nye lov velkommen, men peger på, at der mangler sikring af fair løn og arbejdsvilkår og risiko for ringe taxi-dækning i tyndt befolkede områder.

Det er godt, politikerne har valgt at lytte til branchens ønsker om forenklinger, så der frem over kun er en type tilladelser i spil, uanset om man vil køre taxi, limousine, sygetransport eller offentlig servicetrafik. Det er også godt, at der er klare krav til økonomien hos vognmændene og om tilknytning til et kørselskontor med tilhørende kontrol af skattebetaling, siger Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport.

Han og 3F glæder sig over, at udspillet til ny taxilov ikke åbner op for Ubers forretningsmodel. Men det betyder ikke, at lovforslaget er uden problemer.

Vi savner først og fremmest de hidtidige krav om, at chauffører skal aflønnes efter gældende overenskomst. Allerede i dag er der store problemer i forhold til løn og arbejdsvilkår hos de chauffører, der kører med patienter, skolebørn, pensionister og såkaldt flextrafik for landets kommuner og regioner. Her er en stor opgave, vi kommer til at arbejde endnu hårdere på at få løst i branchen. Og vi vil bruge det kommende lovarbejde på at få politikerne til at spille konstruktivt med på løsninger, der kan sikre fair konkurrence uden regninger til chaufførerne”, siger Jan Villadsen.

Den nye taxilov indeholder fortsat krav om, at taxier indeholder taxametre, sædefølere, videoovervågning og andet udstyr.

Nøgleord

Kontakter

Presseafdelingen i 3F: 88 92 88 92

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum