3F

3F: Ny retning og konkret handling

Del

FFL20 og lovprogrammet er en håndsrækning til danskernes velfærd og arbejdsmarked, siger 3Fs formand Per Christensen

Regeringens forslag til finanslov og lovprogram omsætter ifølge 3Fs forbundsformand Per Christensen valgkampens budskaber om en ny retning for Danmark i konkret handling: ”Der er tale om en markant ny kurs, væk fra skæve skattelettelser. I stedet prioriteres velfærd, genopretning af skattevæsenet og investeringer i uddannelse, sundhed og forskning.”

”Det er en hårdt tiltrængt håndsrækning til det danske arbejdsmarked fra regeringen med fokus på værdig tilbagetrækning og et bedre arbejdsmiljø, uddannelsesløft og efteruddannelse samt støtte til ordnede forhold på arbejdsmarkedet, som parterne har aftalt.”

3Fs medlemmer er hårdt udfordret af nedslidning, en forringet efterløn og højere pensionsalder: ”Ikke noget politiker-fedtspil her, tværtimod: Man bebuder et lovforslag om ret til tidlig tilbagetrækning i denne folketingssamling, efter overenskomstforhandlingerne. Det giver arbejdsmarkedets parter – ikke mindst DA – en tidshorisont, hvor vi kan leve op til vores samfundsmæssige ansvar og spille konstruktivt ind med vilje til at finde løsninger. Præcis, som vi gjorde det under Løkke-regeringerne.”

Per Christensen finder, at der er en god balance i regeringens udspil mht. at sikre velfærden og investere i mennesker og fremtiden: ”Flere børn og ældre giver naturligt behov for flere medarbejdere. Sideløbende sløjfer man de automatiske, årlige besparelser på uddannelser, satser på uddannelsesløft og efteruddannelse samt dobler op på forskning i den grønne omstilling.”

Det nye flertal i Folketinget har fastlagt meget ambitiøse klimamålsætninger, der efterfølgende har fået opbakning af flere af oppositionens partier: ”Det er glædeligt, for vi har brug for brede politiske aftaler om klimalov og virkemidler, så virksomheder og institutionelle investorer kan handle i tillid til rammerne for de kommende års grønne omstilling og etablering af tusindvis af nye grønne jobs.”

3Fs formand ser også frem til ændringer i regler for førtidspension og fleksjob, som bebudet i lovprogrammet: ”Alt, alt for mange danskere med nedsat arbejdsevne er trukket gennem uværdige forløb og mange års utryghed og usikkerhed. Derfor haster det med at få rettet op på skævhederne.”

Per Christensen savner dog tilkendegivelser fra regeringen mht. dagpengene: ”Partierne bag dagpengeaftalen fra 2015 har aftalt en evaluering, og vi har længe været mere end klar i 3F til at bidrage med dokumentation og løsningsforslag, så vi kan genopbygge tryghed for de ledige.”

”Regeringens vilje til at gøre en ekstra indsats for de mest sårbare på arbejdsmarkedet bør også slå igennem i forhold til dagpengeordningen. Præcis, som man også her i september har vist det i forhold til flere hundrede fyrede medarbejdere på Vald. Birn i Holstebro, Vestas i Ringkøbing og Danish Crown i Horsens, hvor der med de nødvendige dispensationer er givet mulighed for jobrettet opkvalificering, kurser mv.”

Kontakter

For yderligere information/kommentar, kontakt 3F's pressetelefon på 8892 8892.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum