3F

3F-kritik af uddannelsesudspil til unge

Del

Regeringens nye uddannelsesudspil til unge skaber bekymring i forbundet 3F.

Regeringens reform af de forberedende uddannelsestilbud til unge skaber bekymring i forbundet 3F. 

Med udspillet bliver det op til kommunerne at fastsætte de gældende takster i den nye FGU. Dermed bliver det op den enkelte kommune at vælge kvalitetsniveauet på uddannelserne.

-      Det risikerer at skabe store geografiske forskelle, hvor for eksempel udkantskommuner med mindre økonomiske midler bruger færre ressourcer på uddannelsen. Dermed bliver kvaliteten af de unges uddannelse afhængig af, hvor i landet man bor, siger Søren Heisel, der er forbundssekretær og uddannelsesansvarlig i 3F.

Der er desuden uklarhed omkring finansieringsgrundlaget for den nye FGU.

-      Regeringen fortæller i udspillet ikke, hvordan den forberedende grunduddannelse skal finansieres, og vi kan godt frygte at det bliver en markant spare-øvelse, siger Søren Heisel.

Forbundet 3F er bekymrede for at den nye FGU vil forringe unges mulighederne for at opnå anerkendte erhvervskompetencer.

-      De kompetencegivende praktikforløb ude på arbejdspladserne ser ud til at blive nedprioriteret og desuden forsvinder muligheden for at tage et kompetencegivende AMU-kursus, da det hele skal foregå på FGU, siger Søren Heisel og fortsætter:

-      Det er både påfaldende og foruroligende, at arbejdsgivernes forpligtelse til at bidrage til løsninger for de unge med regeringens udspillet er forsvundet som dug for solen.

Kontakter

3F pressetelefon 88928892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum