3F

3F: Husk medarbejderne

Del

Aftale om grøn omstilling af affaldssektor ikke uden knaster

”I 3F har vi længe anbefalet, at vi skal genbruge og genanvende mere, derfor er vi glade for aftalens mål om mere og ensartet sortering. Det vil også betyde arbejdspladser for 3Fs medlemmer, men i aftalen savner jeg et større fokus på medarbejdernes rolle i omstillingen,” siger formand for 3Fs offentlige gruppe, Lydia Callesen.

”Den politiske aftale om affaldshåndtering giver muligheder for, at de kommunale affaldsanlæg kan tilpasse kapaciteten på en klimaeffektiv måde.”

Lydia Callesen finder andre elementer af den politiske aftale problematiske:

”Forbrændingsanlæg skal stadig selskabsgøres, og vi er bekymrede over, at kommunerne mister en masse muligheder for sortering, og at alle kommunale sorterings- og genanvendelsesanlæg skal privatiseres."

”Kommunerne har altså fortsat ansvaret, men dårligere redskaber, da kommunerne ikke må investere i nye anlæg i forhold til at løse opgaven,” siger Lydia Callesen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 8892 8892.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum