3F

3F: Husk de slidte lønmodtagere

Del

Gode anbefalinger fra seniortænketanken kan på sigt mindske nedslidning og styrke mulighed for job- eller brancheskift.

Seniortænketanken præsenterer i dag 20 anbefalinger, der skal understøtte et godt og langt arbejdsliv. Tænketanken har alene haft fokus på den gruppe af seniorer, der både kan og gerne vil arbejde i flere år.

3Fs næstformand Tina Christensen – der også har været medlem af seniortænketanken – fremhæver fra anbefalingerne bl.a. behovet for øget fokus på forebyggelse af nedslidning, hvor man bør gå i gang med pilotforsøg med håndholdt arbejdsmiljøvejledning af og dialog med virksomheder inden for udsatte brancher.

Endvidere opfordres virksomhederne og lederne til at have større fokus på fastholdelse af seniorer og udnytte de fleksible muligheder, som allerede er i dag for at fastholde eller ansætte seniorer.

”Erhvervsorganisationer taler nærmest dagligt om udækket behov for arbejdskraft, så virksomhederne bør uden tøven forstærke indsatsen for, at seniorerne på arbejdsmarkedet kan forblive i beskæftigelse,” siger Tina Christensen.

”Anbefalingerne fra seniortænketanken er væsentlige i forhold til fastholdelse af seniorer på det danske arbejdsmarked. Men det er også vigtigt at huske på, at der fortsat er en stor gruppe lønmodtagere, som har knoklet i mange år i belastende jobs og ikke kan arbejde frem til den nuværende og en stigende pensionsalder. Derfor er der fortsat behov for ret til og mulighed for tidligere tilbagetrækning for de slidte lønmodtagere.”

3Fs næstformand fremhæver endvidere tænketankens anbefalinger på uddannelsesområdet, som kan bidrage til bedre muligheder for job- eller brancheskift undervejs i arbejdslivet. Eksempelvis at udvikle og forbedre realkompetencevurderingen som værktøj i AMU-systemet, så kompetenceafklaringen i højere grad er rettet mod konkrete jobfunktioner – frem for optag på uddannelser.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 8892 8892.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum