3F

3F: Godt sundhedsudspil – behov for en bred indsats mod ulighed i sundhed

Del

Med opgøret med uligheden i kræftbehandlingen har regeringen taget et meget vigtigt skridt. Det kan ikke undervurderes. Men der er brug for en bred indsats imod ulighed i sundhed på alle områder. Vi forventer, at forhandlingerne vil føre til et fuldtonet opgør med uligheden. Det er ikke uddannelsesbaggrund eller postnummer, der skal afgøre, hvilken behandling man får.

- Det er positivt, at der i regeringens oplæg til sundhedsreform, som de netop har præsenteret sættes kraftigt ind i indsatsen overfor børn og unge. Det er positivt og helt nødvendigt, hvis vi på den lange bane skal forbedre sundheden og gøre op med den store ulighed i sundhed, siger konstitueret formand for 3F, Tina Christensen.

En styrket indsats imod rygning og alkohol blandt børn og unge samt en styrket indsats for sund vægt og bedre trivsel er vigtige redskaber.

- Vi ser desværre stadig, at det er arbejdernes børn, som begynder at ryge. Vi er simpelthen nødt til at sørge for, at alle får en lige chance for et langt og sundt liv, siger Tina Christensen.

Ligeledes hilser 3F det også velkomment, at man vil gøre bekæmpelsen af ulighed i behandlingen af kræft til et fokusområde. Det er vigtigt, at der er fokus på hele kræftbehandlingen, såvel opsporing som behandling, men også i rehabilitering og fastholdelse på arbejdsmarkedet er der nødvendige fokusområder, som skal indtænkes.

Men ulighed i sundhed slår igennem på alle de alvorlige sygdomme i Danmark og kræver en langt større og mere grundlæggende indsats at gøre op med, end blot at fokusere på børn og unge og på ulighed i kræft. Eksempelvis er der mere end dobbelt så stor risiko for at få KOL, hjertesygdomme og gigt, hvis ikke man har en lang uddannelse.

- Jeg savner, at kommunerne i langt højere grad forpligtes til målrettet og struktureret at sætte ind med en tidlig opsporing. Hvis vi skal have mere lighed i sundhed, er det helt nødvendigt, at vi får styrket opsporingen f.eks. ved brug af målrettede sundhedstjek blandt de, som har hårde, fysiske jobs, udtaler Tina Christensen videre.

- Jeg kan helt grundlæggende ikke forstå, at vi om samfund kan acceptere, at man skal være mere syg eller dø tidligere, hvis man er født i et arbejderhjem i Kolding end i en akademikervilla i Gentofte. Det savner jeg et opgør med, siger Tina Christensen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum