3F

3F: Gå aldrig tilbage til en fuser

Del

Venstre foreslår igen at gøre det billigere at ansætte udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande uden for EU. 3F advarer kraftigt mod planerne. Især ufaglærte og faglærtes job er i fare

Et godt ordsprog siger, at du aldrig skal gå tilbage til en fuser. Men det er præcis, hvad Venstre er i gang med, når de igen foreslår at sænke beløbsgrænsen og dermed åbne for at gøre det lettere at hente billig, udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande uden for EU's grænser.

Det mener forbundssekretær i 3F Søren Heisel, der kommenterer Venstres erhvervsudspil. Her foreslår Venstre bl.a. at sænke den såkaldte beløbsgrænse, der bestemmer, hvad en arbejdsgiver skal betale udenlandske medarbejdere fra lande uden for EU's grænser.

”Det vil ramme både ufaglærte og faglærte lønmodtagere, hvis de nu også skal konkurrere med folk uden for EU's grænser om deres egne job. Beløbsordningen var tænkt til at hente højt specialiseret arbejdskraft til landet. Det her ligner endnu et forsøg på at importere billig, udenlandsk arbejdskraft,” siger Søren Heisel.

Beløbsgrænsen handler om den samlede løn (inklusive pension, feriepenge mm.), som en medarbejder uden for EU's grænser årligt skal tjene for at få lov at arbejde i Danmark. 3F har udregnet, at op mod 100 nye jobfunktioner i fremtiden vil blive konkurrenceudsat, hvis man sænker beløbsgrænsen fra de nuværende 427.000 kroner til 350.000 kroner.

Det er jobfunktioner som buschauffør, truckfører, lastbilchauffør, asfaltarbejder, postbud, kloakarbejder, anlægsgartner, snedker og tømrer.

”Man risikerer at slå hul i det danske arbejdsmarked. I forvejen har vi over 100.000 ledige i Danmark og knap 16 millioner ledige inden for EU's grænser, som virksomhederne frit kan ansætte udenom beløbsordningen,” siger Søren Heisel.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer, kontakt 3Fs pressetelefon på 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum