3F

3F: Forkerte prioriteringer i åbningstalen

Del

3Fs kommentar til statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale 2. oktober 2018.

”Statsministerens åbningstale viser med al tydelighed, at regeringen prioriterer forkert på en række afgørende områder. Der bruges mere krudt på at tale for import af udenlandsk arbejdskraft end på danske lønmodtagere. Vi skal have fokus på at få de ca. 100.000 ledige danskere med i bussen, på at skabe praktikpladser til de over 10.000 lærlinge, der ikke kan få fodfæste på arbejdsmarkedet, og på at stoppe udhulingen af vores dagpenge.”
 
Sådan lyder den overordnede kommentar til statsministerens åbningstale fra Per Christensen, forbundsformand i 3F.  Han savner bl.a. løsninger i forhold til arbejdsmiljø, social dumping, erhvervsuddannelserne, der ikke tiltrækker nok unge, og den vedvarende udhuling af dagpengene.
 
”Hvis flere skal holde til pensionsalderen, er vi nødt til at satse massivt på bedre arbejdsmiljø og et styrket Arbejdstilsyn. Vi savner permanente løsninger i forhold til social dumping, så vores kollegaer fra udlandet ikke bliver udnyttet som billig arbejdskraft,” siger Per Christensen og fortsætter:
 
”Den ene hånd skærer i uddannelsessystemet, mens den anden forsøger at vinke flere unge ind på erhvervsuddannelserne. Det hænger desværre ikke sammen. Det samme gælder i den grad vores dagpengesystem, hvor regeringen må tage ansvar for at stoppe dagpengenes værditab og sikre tryghed for lønmodtagerne.”

Nøgleord

Kontakter

Klaus Lange, pressechef: 3161 2787

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum