3F

3F donerer sekscifret beløb til nødhjælp og støtte i Ukraine

Del

3F føler et ansvar for at gøre, hvad man kan for at hjælpe Ukraine. Forbundet donerer 900.000 kroner til nødhjælp i Ukraine og støtte af dem, der kommer til Danmark.

Krigen i Ukraine berører 3F dybt, der er den fagforening i Danmark med flest ukrainske medlemmer.

Hovedbestyrelsen i 3F har i dag besluttet, at man skal gøre sit for at hjælpe Ukraine og ukrainere i Danmark. Det betyder, at man blandt andet sender en donation på 762.000 kroner, der skal gå til nødhjælp og faglige søsterorganisationer i Ukraine.

- Vi skal støtte det ukrainske folk med alt, hvad vi kan og fortsætte med at presse på for solidaritet og fred, siger 3F´s konstituerede formand Tina Christensen.

3F har også besluttet at holde indsamlinger til 1. maj og kongressen, der skal gå til ukrainske søsterorganisationer.

Herhjemme vil 3F tage ansvar for at tage godt imod de ukrainere, som kommer til Danmark. I forvejen har forbundet organiseret ukrainske 3F medlemmer, der har stået for indsamlinger og støtte til Ukraine. Der sættes 100.000 kroner af til at udvide og styrke disse netværk.

- Vi har i dag haft Alla Navrotska fra vores afdeling i Odense med til hovedbestyrelsesmødet for at fortælle om det arbejde, hun har gjort for vores ukrainske medlemmer, og hvordan krigen berører hende selv. Hendes tale gjorde et stort indtryk, og vi i 3F føler os selvfølgelig forpligtet til at gøre, hvad vi kan for at hjælpe Ukraine, siger Tina Christensen.

Styrkelsen af de ukrainske netværk er en del af en indsats, hvor 3F klæder de ukrainske medlemmer på til at tage godt imod de ukrainere, som flygter til Danmark.

Netværket skal være med til at sikre, at de ukrainere som kommer, får en tryg velkomst, støtte og en introduktion til det danske arbejdsmarked med ordentlige vilkår og fair forhold.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum