3F

3F: Deleøkonomi en sag for arbejdsmarkedets parter

Del

De fremtidige rammer for deleøkonomi skal sættes via den danske arbejdsmarkedsmodel, fastslår 3F i kommentar til regeringens strategi-udspil

Næstformand i 3F Tina Christensen siger i en kommentar til regeringens netop offentliggjorte ”Strategi for vækst gennem deleøkonomi”:

- I 3F hilser vi velkomment, at regeringen vil nedsætte et Partnerskab for fremtidens arbejdsmarked med repræsentation af arbejdsmarkedets parter. Det er også godt, at man i strategien understreger, at ”de fremtidige rammer for deleøkonomien bliver sat via den danske arbejdsmarkedsmodel.”

- På den måde har vi løst udfordringerne på arbejdsmarkedet med stor succes i mere end hundrede år, gennem en tæt dialog og armlægning mellem arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

- Regeringen tegner også et præcist billede af, at deleøkonomien i særlig grad kan påvirke ufaglært arbejde, hvor den enkelte selv risikerer at stå med ansvar for arbejdsskadeforsikring, feriepenge, ATP og pension samt forsørgelse under sygdom.

- 3F ønsker, at virksomhederne bag arbejdsplatforme vedkender sig deres arbejdsgiveransvar, og er klar til – sammen med de øvrige LO-forbund – at foretage de nødvendige afgrænsninger i dialog med arbejdsgiverne, som tilsvarende må have en klar forpligtelse til at sikre fair konkurrencevilkår for de virksomheder, som har ordnede forhold med overenskomstvilkår og respekt for gældende love mv.

- Vi kender desværre alt for godt de negative konsekvenser af social dumping og udnyttelse af lønmodtagerne, som ”falske selvstændige,” ”arme-og-ben”-firmaer i årevis har ført med sig uden brug af internettets App-løsninger.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt 3Fs pressetelefon på 8892 8892.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum