3F

3F: Ankers vigtige bud til dagens politikere og danskere

Del

Ankers ære og lære: Mindre spin, balance i udlændingedebat og folkeligt demokrati - ikke politisk følgagtighed!

Forbundsformand Per Christensen videregav i sin mindetale i Vega, lørdag eftermiddag, Anker Jørgensens klare bud til nutidens politikere og danskere. Som medmenneske, tillidsmand, politiker og statsminister var Anker troværdig, tillidsvækkende og ærlig, uden forbehold. 3Fs formand sagde bl.a.:

-          Anker var i de svære tider danskernes garant for kriseløsninger med en socialt ansvarlig profil.

-          Selv da Anker som statsminister i 1982 præsenterede sin sidste helhedsplan, som var barsk, talte han ikke udenom, men sagde ligeud: Vi tapper vort hjerteblod, men det er nødvendigt!

-          Sådan taler en politiker af mod. Ikke efter munden. Ikke for at lefle. Men for at gå foran. Frem. Fordi man skal gøre det rigtige. Ikke noget spin. Den ægte vare. Det kræver mod, fordi man også blotter sig.

Herefter citerede 3Fs formand Anker Jørgensen selv:

-          Jeg er ikke tilhænger af den metode, hvorefter man ustandselig gemmer sine egne principielle synspunkter i håb om på den måde at vinde nogle stemmer.

Også i den ofte følsomme debat om flygtninge og indvandring til Danmark stod Anker Jørgensen i alle årene – lige fra sin tid som formand for Dansk Arbejdsmands- og Specialarbejderforbund med 1970-udspillet ”Samme vilkår”, over statsministerperioden og til de sidste dage som partiformand – for en klar, realistisk og samtidig humanistisk linje. Per Christensen sagde bl.a.:

-          Anker var ikke i nærheden af at puste til frygten for de fremmede – men han fastholdt gennem mere end tyve år som leder i fagbevægelsen og dansk politik, at Danmark er et lille land.

-          Der skal være en fair balance, og vi skal leve og arbejde sammen på samme vilkår.

3Fs formand understregede i talen for Anker, at de faglige og politiske resultater var store og mange – men helt enestående er Anker Jørgensens personlige eftermæle og virke som rollemodel for os alle, Per Christensen sagde bl.a.:

-          Anker var en fornem repræsentant for dansk demokrati og sand folkelighed.

-          Folkeligt, men aldrig småt. For folket. Men aldrig følgagtig….

-          Vi skylder alle en dybfølt tak til Anker, både som varmt medmenneske og som tillidsmand.

-          Æret være Ankers minde – og den største tak vi kan give hinanden i vores bevægelse er et sidste: Tak, tillidsmand!

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentar(er), kontakt 3Fs pressetelefon 8892 8892.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

3F om nye tal fra STAR: Mangel på arbejdskraft er overdrevet18.6.2018 22:05pressemeddelelse

Berlingske Tidende bringer mandag aften på www.b.dk en artikel om stigende mangel på arbejdskraft. Artiklen baserer sig på nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og viser, at antallet af forgæves rekrutteringer er steget ganske beskedent fra 15.500 i foråret 2017 til 16.800 i foråret 2018. - Men der er fortsat meget langt op til de mere end 58.000 forgæves rekrutteringer, som vi oplevede i foråret 2007. Så jeg synes ærligt talt, at både arbejdsgiverne og beskæftigelsesministeren endnu engang overdriver den trussel, som mangel på arbejdskraft udgør, siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel. Han hæfter sig ved, at hvis man piller de ti stillingsbetegnelser ud, som har det største antal forgæves rekrutteringer, så er antallet nede på ca. 10.000 – eller svarende til det niveau, man så i 2014/2015. - Det viser bare, at der nok er visse udfordringer inden for særlige stillingskategorier, f.eks. tømrer, kokke og tjenere. Men at der skulle være tale om en udbredt mangel

Lovændring om ressourceforløb skal efterprøves hurtigst muligt1.6.2018 05:00pressemeddelelse

Organisationerne bag samarbejdet ”#VærdigReform” hilser lovændringerne om ressourceforløb og førtidspension velkommen. Vi er dog bekymret for, hvorvidt lovændringen vil have den ønskede effekt, selv inden for det begrænsede område den er tiltænkt. Vi vælger derfor at tro på, men også at teste vores folkevalgte, Kammeradvokaten og Ankestyrelsen, når de siger, at ændringerne vil få den ønskede betydning. Vi vil derfor gerne hjælpe alle borgere med et forslag til en tekst, man kan sende til sin sagsbehandler i jobcentret efter den 1. juni: ”Der er lige vedtaget nye regler for, hvornår man har ret til førtidspension. Det nye er, at man kun skal i ressourceforløb, hvis der er en realistisk mulighed for, at arbejdsevnen kan udvikles (Beskæftigelsesloven § 68 a, stk. 2). På den baggrund vil jeg gerne have, at kommunen tager stilling til, om jeg kan få førtidspension efter Pensionslovens § 17, stk. 2. I mellemtiden vil jeg naturligvis gerne deltage i det ressourceforløb, jeg er i gang med.” Lo

3F: Ris og ros til regeringens beskæftigelsesudspil29.5.2018 18:37pressemeddelelse

Regeringen har i dag fremlagt en række forslag, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark. - 3F er helt enige med regeringen i, at det er helt afgørende for dansk økonomi, at der er tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft i hele landet. Vores udgangspunkt er, at det sker bedst gennem uddannelse og opkvalificering af de ledige, og derfor er det positivt, at regeringens udspil indeholder en række indrømmelser på uddannelsesindsatsen over for de ledige, siger forbundssekretær i 3F Søren Heisel. Han understreger imidlertid, at alle regeringens intentioner kan vise sig at være skønne spildte kræfter, hvis ikke kommunerne i højere grad begynder at tænke i investeringer i de ledige i stedet for at tænke i kortsigtede løsninger. - Vi kan af statistikkerne se, at der i kommunerne er massive forskelle på, hvor mange 3F’ere der bliver tilbudt ordinær uddannelse i forbindelse med deres aktivering. Og det på trods af, at ordinær uddannelse er et af det mest effektive aktiveringsr

Enig hovedbestyrelse i 3F anbefaler et ja til de indgåede forlig3.5.2018 11:41pressemeddelelse

Hovedbestyrelsen i Danmarks største fagforening, 3F, har besluttet, at de bakker op om de overenskomster, der blev forhandlet på plads i Forligsinstitutionen i sidste uge. - Vi fik opfyldt vores to altafgørende krav: At sikre reallønsfremgang for alle vores medlemmer. Og at få en ordning, der garanter, at de offentlige lønninger følger de private. Det er et godt resultat, og jeg er glad for, at hovedbestyrelsen bakker massivt op, siger Ellen K. Lykkegård, der er formand for Den Offentlige Gruppe i 3F. Det var en enig hovedbestyrelse, der torsdag gav deres opbakning til forligene. Udover den samlede stigning i lønrammen på 8,1 procent glæder 3F sig over, at der i overenskomsterne for første gang er åbnet for, at lavtlønnede medarbejdere skal have et særligt lønløft. Det er en vigtig principiel sejr for 3F, der netop organiserer mange lavtlønnede faggrupper, siger Lykkegård. På kommunernes og regionernes område er der desuden sat penge af til at løfte kompetence- og uddannelsesniveauet,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum