Haderslev Kommune

3.800 computere på vej til Haderslev Kommunes skoleelever

Del

Tirsdag den 28. februar besluttede et enigt byråd at investere i Chromebooks til alle elever i folkeskolernes 4. til 9. klasse. De nye computere bringer undervisningen endnu længere ind den digitale tidsalder.

Skoletasken bliver lettere og undervisningen mere digital, når eleverne i folkeskolernes 4. til 9. klasser starter efter sommerferien.

Tirsdag den 28. februar besluttede et enigt byråd nemlig at investere 6,57 millioner kroner i 3.800 bærbare computere af typen Chromebook til alle elever på de seks klassetrin.

Det betyder, at meget af det undervisningmateriale, der i dag udleveres som papir og bøger, fremover kan hentes frem på skærmen. Det gør det muligt at bruge nogle af de nyeste digitale undervisningsmetoder, samtidig med at alle elever får en computer at arbejde ved.

Borgmester H. P. Geil kalder investeringen ”et digitalt kvantespring”.

”Den her beslutning betyder, at alle elever har det samme redskab at arbejde på. Digitaliseringen er jo kommet for at blive, så jeg er rigtig glad for, at vi kan give alle vores folkeskoleelever en seriøs og lige chance for at blive endnu dygtigere digitalt”, siger han.

At man netop har valgt Chromebooks, er langt fra tilfældigt. Faktisk har en arbejdsgruppe siden 2014 arbejdet med skolernes IT-strategi, og det er denne arbejdsgruppe, som har peget på netop Chromebook som den bedste og billigste løsning.

Derfor er Signe Knappe, formand for Udvalget for Børn og Familier, heller ikke i tvivl om, at de nye computere bliver en stor hjælp for både lærere og elever.
”Det er en ambitiøs, men også meget velovervejet beslutning, som giver vores skoler og elever mulighed for at tage et kæmpeskridt ind i den digitale tidsalder”, siger hun.

Baggrunden er en folketingsbeslutning om, at alle kommuner inden udgangen af 2017 skal have en fælles digital læringsplatform. Pengene til de mange skærme kommer fra kommunens kassebeholdning, og belaster derfor ikke den enkelte skoles økonomi.

Endelig betyder indkøbet af de nye computere, at kommunens folkeskolelærere hen over sommeren og i løbet af næste skoleår selv sætter sig på skolebænken for at lære, hvordan de nye redskaber bedst kan bruges i den daglige undervisning.

Hvad er en Chromebook?
En Chromebook ligner en almindelig bærbar computer, men alle filer og programmer ligger på nettet. Det gør det nemt og naturligt for elever og lærere at dele materialer og opgaver. Programmerne opdateres automatisk og derfor er udgifterne til vedligehold minimale.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum