Novo Nordisk Fonden

38 forskningsledere får 370 mio. kr. til at gøre nye opdagelser inden for sundhed og bæredygtighed

Del
Novo Nordisk Fonden uddeler nu 370 mio. kr. gennem sit langsigtede forskningslederprogram, der er målrettet dygtige forskere på tre karrieretrin. Forskningen skal bidrage til nye opdagelser inden for bl.a. sundhed, sygdom og bæredygtighed. I alt har fonden nu uddelt 1,3 mia. kr. gennem forskningslederprogrammet.
Forskere fra hele Danmark og resten af Norden har modtaget bevillinger fra Novo Nordisk Fonden.
Forskere fra hele Danmark og resten af Norden har modtaget bevillinger fra Novo Nordisk Fonden.

38 forskningsledere har netop fået støtte gennem Novo Nordisk Foundation Research Leader Programme.

Forskningsmidlerne skal bl.a. andet gå til at få ny viden om, hvordan virus såsom influenza og SARS-CoV-2, som forårsager COVID-19, påvirker kroppens stofskifte, og om det kan modvirkes, at vira formerer sig i kroppen.

Et andet projekt skal give større indsigt i, hvorfor forekomsten af knogleskørhed stiger med alderen og teste en mulig behandling af sygdommen.

Et tredje projekt skal give en bedre forståelse af, hvordan man kan benytte bakterier til at gøre afgrøder mere modstandsdygtige over for bl.a. tørke og sygdomme og derved sikre en mere bæredygtig fødevareproduktion.

”Vi vil give dygtige forskere mulighed for at forfølge risikofyldte forsknings-ideer og afprøve nye veje og tilgange til vigtige problemstillinger. Dette tager tid, men det er ofte også her, at nye væsentlige opdagelser sker,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, CEO i Novo Nordisk Fonden.

I programmet uddeles bevillinger på op til 10 mio. kr. til excellente forskningsledere i en femårig periode. Programmet støtter både yngre talenter, dygtige forskningsledere midtvejs i karrieren samt etablerede professorer på højt internationalt niveau.

Støtte til forskere på alle karrieretrin

Programmet består af tre typer af bevillinger, der er målrettet specifikke stadier eller typiske karrieretrin for en forskningsleder:

  • Emerging Investigator. Målrettet unge lovende forskningsledere, der skal til eller er i gang med at etablere deres forskningsgruppe og egen forskningsprofil. I denne uddelingsrunde blev der uddelt 18 bevillinger i kategorien.
  • Ascending Investigator. Målrettet dygtige forskningsledere på lektor-niveau til at styrke deres forskningsgruppe og profil. I denne uddelingsrunde blev der uddelt 14 bevillinger i kategorien.
  • Distinguished Investigator. Målrettet de excellente professorer på højt internationalt niveau. I denne uddelingsrunde blev der uddelt 6 bevillinger i kategorien.

Se alle 38 bevillingsmodtagerne og læs om deres projekter her.

Programmet uddeler inden for seks videnskabelige områder: Endokrinologi og metabolismeforskning, Klinisk og translationel lægevidenskabelig forskning, Biovidenskab og basal biomedicinsk forskning, Datavidenskab (uddeles senere i 2021), Plante-, landbrugs- og fødevarevidenskab samt Industriel bioteknologi og miljøbioteknologi.

1,3 mia. kr. – 143 forskere

Novo Nordisk Foundation Research Leader Programme blev etableret og uddelt første gang i 2018. Der uddeles 5-årige bevillinger på op til 10 mio. kr. pr. bevilling.

Siden er uddelt i alt 1,3 mia. kr. fordelt på 143 forskere gennem programmet. Læs mere programmet og alle bevillingsmodtagerne gennem årene her.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, cims@novo.dk

Billeder

Forskere fra hele Danmark og resten af Norden har modtaget bevillinger fra Novo Nordisk Fonden.
Forskere fra hele Danmark og resten af Norden har modtaget bevillinger fra Novo Nordisk Fonden.
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 30 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. Læs mere på www.novonordiskfonden.dk.

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Danmark bygger en af verdens kraftigste AI-supercomputere for at sætte skub i løsninger på samfundsmæssige udfordringer18.3.2024 23:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark indgår et samarbejde med NVIDIA om at etablere et nationalt center for AI-innovation, der skal huse en af verdens kraftigste AI-supercomputere. Målet er at sætte skub i forskning og innovation inden for områder, som spænder fra sundhed og life science til grøn omstilling, og derigennem understøtte udviklingen af innovative løsninger på nogle af de største problemer, verden står overfor.

Britiske pionerer inden for genomsekventering modtager Novo Nordisk Prisen15.3.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Professor Sir David Klenerman og Sir Shankar Balasubramanian modtager Novo Nordisk Prisen 2024 for deres banebrydende arbejde, som gør det muligt at bestemme DNA-sekvensen af det menneskelige genom på blot én time. Dette har åbnet døren for brugen af invidualiseret behandling og har forbedret vores forståelse af såvel sygdom som menneskelig mangfoldighed. Med prisen følger et beløb på 5 mio. kr.

Forlængelse af succesfuldt pilotprojekt skal styrke forskningssamarbejde og bane vej for mere innovation7.3.2024 13:00:00 CET | Pressemeddelelse

Novo Nordisk Fonden afsætter op til 180,2 mio. kr. over fem år til at forlænge og udvide Open Discovery Innovation Network (ODIN), en patentfri samarbejdsplatform, der succesfuldt har etableret den første ramme for Open Innovation in Science (OIS) i Danmark. OIS er en samarbejdsmodel, hvor industrien og offentlige forskningsmiljøer går sammen om at skabe forskningsprojekter og dele deres resultater åbent med offentligheden. Pilotprojekt har vist gode resultater.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye