Netto

37.500 måltider doneres til Danmarks største påskefrokost-setup

Del

FødevareBanken deler godt 37.500 måltider ud til udsatte danskere denne påske. Maden kommer fra de helligdagslukkede Netto-butikker fra hele landet, der donerer ca. 15 tons gratis mad. Overskudsmaden køres ud til godt 25 væresteder fordelt over hele Danmark af frivillige, hvor de forvandles til påskefrokoster og -hygge.

Påsken byder på fridage, familiehygge og fællesspisning. Sådan er det i hvert fald for de fleste danskere. Men ikke for alle. Heldigvis holder flere væresteder åbent i påsken og takket være donationer af overskudsmad fra Netto til FødevareBanken, betyder det alligevel samvær og madglæde.

Netto har siden 2016 tømt de helligdagslukkede butikker for overskudsmad til jul og påske, altså den mad, der kan spises, men ville gå til spilde i lukkedagene, og doneret den til FødevareBanken. Overskudsmaden fordeler FødevareBanken ud til nogle af sine modtagersteder, 245 i hele landet, hvor udsatte danskere får glæde af maden hver dag året rundt.

”Det er en fornøjelse, at det igen i år er lykkedes at sætte fokus på at undgå det madspild, der ellers ville være i forbindelse med de helligdagslukkede Netto-butikker. Maden kommer ovenikøbet de mest udsatte danskere til gode. Det ligger helt i tråd med FødevareBankens arbejde,” siger Karen-Inger Thorsen, der er adm. direktør FødevareBanken.

Til påske, er der altid lidt ekstra mad på hylderne i Netto det betyder også mere mad end ellers til FødevareBanken og deres modtagersteder. I år giver 57 påskelukkede Nettobutikker godt 15 tons mad til udsatte danskere. Maden køres ud til FødevareBankens tre lagre på Sjælland og i Jylland, hvorfra det registreres og tjekkes inden det køres ud til organisationens modtagere.

Denne påske gør 18 af FødevareBankens samarbejdspartnere lidt ekstra ud af påsken med enten en fælles påskefrokost for deres brugere, eller med ekstra mange bespisninger på grund af den ekstra mad fra Netto. Alt fra et dusin til knap 450 gæster til et enkelt arrangement. Det er steder som for eksempel Kolding Krisecenter, Aabenraa Krisecenter, Reden Odense, Café Parasollen i Aarhus og Asylcenter Sandholm. De 18 påskefrokoster vil gøre påsken ekstra lækker for mange mennesker.

”Vi er glade for at vi kan være med til at gøre Påsken til noget særligt. Både for dem, der har mulighed for selv at skabe rammerne, og især for dem, der ikke har. Vi har støttet Påskefrokoster til udsatte siden 2016 og er glade for, den store lokale opbakning, der er til dem, ” siger Brian Seemann Broe, der er landedirektør ved Netto Danmark.

De mange tusinde ekstra påskemåltider til udsatte danskere denne påske, er kun mulig takket været en masse gå-på-mod og frivillighed. Det er en del af FødevareBankens frivillige, der Skærtorsdag tager arbejdstøjet på for at få maden sorteret og kørt ud. I Netto har man besluttet sig for at halvere sit madspild inden 2030 og det betyder, at alle sten vendes for at sikre sig, at den mad der købes ind også ender som måltider. Derfor har man siden 2016 samarbejdet med FødevareBanken og investeret massivt i nye tiltag både i butikkerne, i indkøb og i at finde nye måder at udnytte sin overskudsmad fra sine ferielukkede butikker til blandt andet påske, pinse og jul.

I FødevareBanken har man knap 250 frivillige der er med til at sikre, at den mad, man modtager fra blandt andet Netto, fordeles ud til de danskere, der har mest behov for den. I 2018 betød det, at frisk overskudsmad blev til godt 2.7 millioner måltider til socialt udsatte. Netto og FødevareBanken har samarbejdet siden 2016 og har udover donationer også udviklet Mad skal spises appen, der i april 2019 vandt SAPs nordiske innovationspris for bedste samfunds-app.

Nøgleord

Kontakter

Brian Seemann Broe, Landedirektør Netto, via Salling Group Pressetjeneste på +45 87 78 50 02

Karen-Inger Thorsen, Adm. Dir, FødevareBanken på +45 23 40 89 51

Billeder

Information om Netto

Om Netto
Netto er Danmarks foretrukne dagligvarekæde og største leverandør af økologi til de danske husstande. Det er vi stolte af. Lige siden Netto slog dørene op til den første butik i 1981, har danskerne taget godt imod idéen om, at alle skal have råd til kvalitet i hverdagen. Det betyder, at Netto er vokset og nu dækker hele Danmark med over 500 butikker. I 1990 åbnede Netto sin første butik i udlandet, og i dag er der 1.300 Netto-butikker fordelt i Sverige, Tyskland og Polen. Netto er en del af Salling Group. Læs mere om Netto på www.netto.dk

Om FødevareBanken
FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

Følg pressemeddelelser fra Netto

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netto

Fire plastikramte naturområder på Sjælland kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt fire sjællandske naturområder i Karlslunde, Hornbæk, Slagelse og Korsør, som Netto sammen med sjællænderne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

Seks plastikramte naturområder i Nordjylland kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og udvalgt seks nordjyske naturområder i Aalborg, Thisted, Hanstholm, Hvalpsund og Skagen, som Netto sammen med nordjyderne vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.

To plastikramte naturområder på Lolland-Falster kommer med i national indsats29.8.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Over sommeren har danskerne hjulpet Netto med at identificere naturområder i Danmark, som man mener, er belastet af plastikforurening. Nu har WWF Verdensnaturfondens plastikeksperter gennemgået de lokale nomineringer og de har udvalgt to naturområder på Lolland-Falster, som Netto sammen med de lokale lollændere og falstringer vil give en kærlig hånd til World Cleanup Day 21. september. I alt rykker Netto ud til hele 31 plastikbelastede områder i hele Danmark på dagen.