VIA University College

366 studerende får studieplads hos VIA i Herning

Del

Når sommeren er gået på hæld, kan 366 nye studerende se frem til studiestart hos VIA i Herning. Flere uddannelser øger optaget i år. Der er dog stadig ledige studiepladser hos VIA at søge for dem, der får afslag.

Siden midnat har 366 kommende studerende modtaget nyheden fra VIA University College om, at de er blevet optaget på deres ønskede uddannelse i Herning. Det er seks procent flere end sidste år. Nu skal ansøgerne inden for de næste fem dage bekræfte, at de tager imod den tilbudte studieplads.

I alt optager VIA 6.023 nye studerende til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland på basis af 18.658 ansøgninger. De fem uddannelser i Herning har modtaget 792 ansøgninger.

En af de uddannelser på Campus Herning, som er årsagen til fremgangen i optag, er ingeniøruddannelsen Materials Science Engineering. Den optager i år 27 procent flere studerende end i 2018. Stigningen glæder VIA, der har stort fokus på at fremme rekrutteringen til sine ingeniøruddannelser for at imødekomme efterspørgslen i erhvervslivet.

Tilsvarende øger uddannelsen Tekstildesign, -håndværk og formidling på Campus Herning i år optaget med 43 procent i forhold til i fjor.

Ny skatteuddannelse i Herning

Desuden har den nye uddannelse hos VIA i Herning til bachelor i skat fået en god start med 23 optagede studerende på basis af 50 ansøgninger. Den nye uddannelse lægger fra land til september.

”Optaget er en yderst tilfredsstillende og god start for en helt ny uddannelse, som kommer til at få stor betydning. Det er vigtigt for VIA at kunne uddanne studerende med kompetencer tilsvarende det, som samfundet efterspørger,” påpeger Hanne Sandahl, der er uddannelsesdekan for social- og samfundsuddannelserne hos VIA University College.

Skatteuddannelsen er udviklet i et tæt samarbejde med arbejdsmarkedet og vil klæde de nye studerende på med skattefaglige og rådgivende kompetencer til det offentlige og private arbejdsliv. Der er fortsat ledige pladser på den nye uddannelse.

Listen over ledige studiepladser

Selv om mange af VIAs uddannelser i både Herning og resten af Region Midtjylland har et højt optag, er der stadig ledige studiepladser at søge for de, der får afslag. Det gælder blandt andet på alle VIAs ingeniøruddannelser, pædagoguddannelsen i Ikast samt læreruddannelsen i Silkeborg, Skive og Nørre Nissum.

En oversigt over ledige pladser kan ses på VIAs hjemmeside – via.dk.

Fra i dag, den 26. juli, og de næste uger frem sidder studievejledere fra VIA klar til at besvare spørgsmål og hjælpe ansøgere, der har fået afslag på deres ansøgninger, med at finde alternative uddannelsesmuligheder. På VIAs blog ’dinstudievej.dk’ kan man finde yderligere inspiration til studievalget.

”Jeg vil opfordre til, at de unge, der har fået afslag i første omgang, til at være åbne over for alternative uddannelsesmuligheder frem for at miste modet. Prøv at være nysgerrige på andre uddannelser, der stadig har ledige studiepladser, selv om de ikke lige var førsteprioriteten. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse, der ikke i udgangspunktet var den foretrukne, og der er mange veje til at blive godt uddannet og kvalificeret til arbejdsmarkedet”, siger prorektor for VIA University College, Louise Gade.

Se oversigt over ledige studiepladser her 

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt for yderligere information:

Louise Gade, prorektor og den øverst ansvarlige for alle uddannelserne ved professionshøjskolen VIA University College
Mobil: 87 55 19 99
E-mail: loug@via.dk

Christine de Wolff, journalist i VIAs kommunikationsafdeling
Mobil: 87 55 14 35
E-mail: ddwo@via.dk

Billeder

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.

  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

  • VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.

  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.

  • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder. Målet er at klæde de studerende på med kompetencer, der kan være med til at sikre vækst i erhvervslivet og udvikling af den offentlige sektor. Uddannelserne giver de studerende den seneste forskningsviden inden for deres fagfelt.

  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.

  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum