Esbjerg Kommune

36 foreninger får tilskud på i alt 1,2 millioner kroner i 2021

Del

Godt 1,2 mio. kr. bliver i 2021 uddelt fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje til gavn for 36 foreninger i hele kommunen. Kultur & Fritidsudvalget har netop fordelt næste års tilskud til en lang række projekter, som især tilgodeser børn og unge.

36 foreninger kan til næste år se frem til at få et økonomisk tilskud til at gennemføre projekter, som giver forholdene for medlemmerne et løft. Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune har netop godkendt fordelingen af 1.207.000 kr., som i løbet af 2021 bliver sendt ud til foreningerne fra kommunens fritidskulturelle pulje.

Foreningernes ansøgninger og projekter er meget forskellige. Udvalget har blandt andet givet tilskud fra puljen til en række idrætsforeninger, spejdere og amatørteatre til køb af udstyr som f.eks. træningsmaskiner, skydemåtter og interaktive touchskærme og til renovering eller etablering af klublokaler, lysanlæg, ny scene m.m.

- Ansøgningerne vidner om en stor alsidighed i kommunens foreningsliv, og det vil vi gerne bakke op om. I Kultur & Fritidsudvalget er vi glade for at kunne støtte nogle af de mange gode initiativer med midler fra den fritidskulturelle pulje, så vi sammen kan få skabt de bedste rammer for et varieret udbud af fritidsaktiviteter, som fremmer bevægelse i hverdagen og sikrer en bred vifte af gode fritidstilbud for alle i vores kommune, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen.

Fokus på børn og unge

Udvalget har i år modtaget 48 ansøgninger om tilskud, og heraf falder 36 ansøgninger inden for de principper for fordeling, som gælder for midlerne fra den fritidskulturelle pulje. Det handler blandt andet om at prioritere foreninger for børn og unge og sikre en bred geografisk fordeling i hele kommunen. Samtidig er der lagt vægt på at tilgodese foreninger, som ikke fik tilskud sidste år, ligesom hver forening kun kan få tilskud til én ansøgning.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune, tlf. 53 10 50 09, maa40@esbjergkommune.dk

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28, arni@esbjergkommune.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum