VIA University College

359 nye VIA-studerende i Herning

Del

Efter sommerferien åbner VIA i Herning dørene for 359 nye studerende. I år skal det første hold af sygeplejerskestuderende læse på den nye uddannelsesstation i Herning – og pladserne er allerede fyldt op.

Klausuleret: Må først offentliggøres 28.07.2020 kl. 00:01:

Med mere end 800 ansøgninger har efterspørgslen på at tage en uddannelse på VIA i Herning været stor. Kort efter midnat fik 359 kommende studerende besked på, at de er optaget.

I blandt dem findes det første hold af sygeplejerskestuderende, der skal tage dele af uddannelsen på den nye uddannelsesstation i Herning. Her er alle 40 pladser fyldt op, og det glæder Jonna Frølich, der er uddannelsesdekan for VIAs sygeplejerskeuddannelser.

”Det er skønt at se, at den nye uddannelsesstation i Herning bliver taget så godt imod. Med det nye regionshospital i Gødstrup bliver behovet for flere sygeplejersker i området endnu større, og derfor giver det bare rigtig god mening, at vi også uddanner sygeplejersker der,” mener hun.

Fyldte pladser flere steder

Uddannelsesstationen i Herning er tilknyttet sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro, og også her er alle pladser fyldte. Samlet set er der 36,4 procent flere, der vil læse til sygeplejerske i Holstebro eller Herning sammenlignet med sidste år.

Også uddannelsen Tekstildesign, -håndværk og formidling i Herning er eftertragtet og har fået mere end dobbelt så mange ansøgninger i forhold til sidste år. Her er alle 16 pladser nu fyldt ud.

Selvom pladserne er fyldte, er det stadig muligt at søge standbypladser, som åbnes, hvis der er én, der vælger at springe fra. Ved at søge standbypladser skal man være klar til at begynde allerede i efteråret og ellers til februar for de studier, som har vinteroptag.

Anbefaler at søge ledige pladser

VIA har i alt optaget 6171 nye studerende, og ifølge Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser, er det et tilfredsstillende resultat. Der er dog stadig ledige pladser på flere uddannelser, også i Herning.

Det gælder blandt andet på den nye skatteuddannelse, der blev lanceret sidste år. Her kan man efter sommerferien byde 23 nye studerende velkommen, men der er stadig ledige pladser. Det samme gør sig gældende på den engelsksprogede Design, Technology and Business-uddannelse samt uddannelsen til designteknolog. Her er der få ledige pladser tilbage.

De ledige pladser kan eksempelvis søges af de unge, der har fået afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang.

”Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på andre studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne afsted hurtigst muligt,” lyder det fra Gitte Sommer Harrits.

Se listen over de ledige studiepladser i VIA her: www.via.dk/ledige-pladser.

God studiestart trods corona

Gitte sommer Harrits understreger, at de nye studerende nok skal få en god studiestart trods situationen med coronavirus.

”I VIA overholder vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer i forhold til corona og gør en målrettet indsats for at minimere risikoen for smittespredning. Men samtidig er vi meget optagede af at give de kommende førstesemesterstuderende en studiestart, hvor de mødes på campus, og som bliver både sjov og social.”

Kontakter

Gitte Sommer Harrits, prorektor, T: +45 87 55 18 76, E: gish@via.dk

Anne Rahbek, journalist, T: +45 87 55 15 21, E: rahb@via.dk

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum