Superligaklubber har fået mere robust økonomi
Når transfervinduet lukkes med udgangen af januar og superligaens spillere tager hul på forårssæsonenen i slutningen af februar, så sker det på et mere positivt økonomisk grundlag end tidligere år. Ifølge en ny analyse fra Bisnode, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation, har en stor del af superligaklubberne oplevet en forbedring i kreditværdigheden sammenlignet med sidste år.
Analysen af de danske superligaklubber viser, at seks ud af elleve klubber, det vil sige godt halvdelen, hører hjemme i de to bedste rating kategorier AAA-rating (højeste kreditværdighed) og AA-rating (høj kreditværdighed)[1]. Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation, udtaler om tallene:
”Vi så sidste år nogle ret dystre regnskabstal hos størstedelen af superligaklubberne, så det er glædeligt, at kreditværdigheden blandt de danske superligaklubber har forbedret sig siden da. Det skyldes for det første, at oprykkerklubben Silkeborg har opnået den næsthøjeste kredit rating, og ikke mindst, at de tilbageværende klubber har klaret sig bedre økonomisk det seneste år.”
Der er dog fortsat en vis polarisering, idet fire af de elleve klubber hører hjemme i de mest risikofyldte ratingkategorier B-rating (kredit mod sikkerhed) og C-rating (kredit frarådes). Samtidig fremgår det, at der fortsat er seks ud af elleve klubber, der har præsteret et negativt afklast af deres aktiver i seneste regnskabsår. Dog går det fremad med klubbernes indtjeningsevne. Således er den gennemsnitlige afkastningsgrad for alle klubber steget fra -14,6 pct. ved forrige regnskabsår til -3,8 pct. ved sidste regnskabsår.
De sportslige resultater følger de økonomiske resultater
Analysen viser desuden en tendens til, at de sportslige resultater følger de økonomiske resultater. Opgørelsen viser, at klubberne der ligger i toppen af ligaen generelt har en god kreditvurdering. Således har top-5 klubberne alle en A-rating (kreditværdig) eller bedre.
”Hvis vi ser på de enkelte klubber kan vi konstatere, at FC Midtjylland, der fører ligaen, fortsat kæmper med utilfredsstillende økonomiske resultater primært forårsaget af høje spillerlønninger. Der er dog positive udsigter baseret på en aktuel førsteplads i ligaen, ny ejer samt kapitaltilførsel. Ligeledes har F.C. København haft et år med både sportslig og økonomisk succes og er en af de fire klubber, der har opnået en AAA-rating. Klubben har spillet i europæisk gruppespil i en længere årrække, hvilket har været medvirkende til stabile økonomiske resultater”, siger Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode.
Flere klubber har dog et svagt kapitalgrundlag, og den gennemsnitlige soliditetsgrad for de elleve superligaklubber, der har aflagt regnskab, er faldet fra 28,2 % til 22,3 %. Af de elleve klubber havde tre klubber negativ egenkapital svarende til knap en tredjedel. Sidste års vinder AaB, kæmper fortsat med at holde plus i bøgerne og kom således ud af endnu et regnskabsår med et negativt resultat. Med det negative resultat gik egenkapitalen i minus og klubben har været fået tilført frisk kapital. Det negative resultat var bl.a. forårsaget af nedskrivninger på sportstøjforretningen Sport On Top, der gik konkurs.
[1]Hobro IK er ikke medtaget i analysen, idet klubben ikke offentliggør deres regnskab.
Nøgleord
Kontakter
For mere information kontakt:
Martin Stabell
Titel: Risk Management Specialist
Tlf.: 2677 4540
E-mail: martin.stabell@bisnode.dk
Vedhæftede filer
Links
Information om Bisnode
Følg pressemeddelelser fra Bisnode
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Bisnode
Julestemningen i restaurationsbranchen stiger19.12.2014 14:00:34 CET | Pressemeddelelse
December måned er julefrokostsæson og traditionelt en god måned for de danske restauranter. I år er der ekstra grund til at glæde sig, hvis man er restauratør. Den konjunkturfølsomme restaurationsbranche har nemlig oplevet stigende indtjeningsevne og konsolidering samt en normalisering af konkursniveauet, viser en ny analyse fra Bisnode.
Konkurspilen for oktober måned peger fortsat nedad4.11.2014 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
I oktober måned oplevede danske virksomheder i alt 479 konkurser, hvilket er en forholdsvis stor stigning sammenlignet med september måned, hvor der kun var 336 konkurser. Men selvom det faktiske antal konkurser nu er steget to måneder i træk, så ligger konkursomfanget i oktober i år dog fortsat hele 12 pct. lavere end samme måned sidste år, viser en ny analyse fra Bisnode.