Fonden for Entreprenørskab

3,3 millioner kroner skal klæde grønlandske børn og unge på til fremtiden

Del

Innovation og iværksætteri skal i fremtiden være en del af grønlandske unges mindset, så de kan gribe og udvikle landets potentiale og skabe vækst. Et nyt samarbejde mellem U.S. Agency for International Development (USAID) og Fonden for Entreprenørskab vil klæde lærere og undervisere på til at undervise den næste generation i innovation og entreprenørskab.

Idékonkurrencer og iværksætterprogrammer vil i de næste to år være en integreret del af undervisningen i folkeskoler, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser i hele Grønland.

Det grønlandske selvstyre har de seneste år støttet entreprenørskab i skoler og på uddannelser. Nu sætter en bevilling fra USAID på 450.000 dollar (3,3 mio.kroner) yderligere fart på udviklingen blandt børn og unge i landet.

Støtten og de muligheder, den giver, glæder Jacob Nitter Sørensen, der er formand for Fonden for Entreprenørskabs aktiviteter i Grønland.

- Beløbet giver os mulighed for hurtigere at gøre vores næste generation endnu stærkere og særligt giver det mulighed for at lave nogle undervisningsforløb uden for Nuuk i langt højere grad end nu. Med indsatsen vil størstedelen af vores børn og unge forhåbentlig i fremtiden have innovation og iværksætteri som en del af deres mindset, siger han.

Efteruddannelse af lærere og undervisere
Pengene skal blandt andet bruges til at efteruddanne lærere, så de kan implementere innovation og entreprenørskab i deres undervisning i alle dele af Grønland. På tværs af landet vil der være mulighed for at afholde konkurrencer og events, der motiverer børn og unge til at tænke innovativt.

Initiativerne skal på sigt bidrage til en øget iværksætterkultur og en større økonomisk vækst i Grønland.

- Vi har rigtig mange dygtige mennesker i hele Grønland, og det er vigtigt, at vores næste generation bliver på niveau med dem. Fremtiden byder på nogle store udfordringer inden for blandt andet turisme og råstof, og med de muligheder, der nu åbner sig, vil vores børn i højere grad være i stand til at gribe og udvikle de muligheder, der kommer, til gavn for hele samfundet, siger Jacob Nitter Sørensen.

Stolt af samarbejdet med Grønland
Også hos USAID ser man med stor begejstring frem til samarbejdet, siger senior development advisor Elizabeth Feary.

- Vi er stolte af at kunne støtte Grønland i en perpektivrig periode med vækst og fremgang gennem vores samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, som har dybe og tillidsfulde bånd gennem hele Grønlands uddannelsessystem. Vi håber, vores støtte vil bidrage til den gode udvikling, som allerede er sat i gang, siger hun.

Allerede her i efteråret 2022 er efteruddannelse af 185 lærere og undervisere i Sisimiut, Aasiaat and Narsaq blevet iværksat, så aktiviteterne kan komme i gang på skoler og uddannelsesinstitutioner med det samme. Samarbejdet løber frem til august 2024.

Nøgleord

Kontakter

For ydeligere information, kontakt:

Jacob Nitter Sørensen, formand for Fonden for Entreprenørskab Kalaallit Nunaat, nit@airgreenland.gl, tlf. +299 52 23 10

Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab, christian@ffefonden.dk, tlf +45 28 75 41 91

Billeder

Download
Download
Fonden for Entreprenørskab mødes med USAID.
Fonden for Entreprenørskab mødes med USAID.
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum