VIA University College

315 nye studerende starter i Silkeborg og Ikast

Del

Både sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast melder om fuldt hus med nye studerende, der begynder til september. Læreruddannelsen i Silkeborg har stadig ledige pladser.

VIA University College Campus Silkeborg
VIA University College Campus Silkeborg

I nat fik tusindvis af håbefulde ansøgere besked om, hvorvidt de er optaget på en videregående uddannelse eller ej. Og her markerer Silkeborg og Ikast sig endnu en gang som populære studiebyer med 1.280 ansøgninger til uddannelserne som sygeplejerske og folkeskolelærer i Silkeborg og pædagoguddannelsen i Ikast, som organisatorisk hører til VIAs campus i Silkeborg. Der er p.t. optaget 315 nye studerende på de tre uddannelser.

”Vi er meget glade for, at der nu for tiende år i træk har været en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige videregående uddannelser i Region Midtjylland. I år har vi modtaget i alt 19.331 ansøgninger, hvilket er mere end tre gange så mange, som vi kan optage på VIAs uddannelser,” siger professionshøjskoledirektør for VIA University College, Kirsten Bundgaard.

I Silkeborg er der fuldt hus på sygeplejerskeuddannelsen, hvor 90 nye studerende kan se frem til at starte efter sommerferien. Ligeledes er pædagoguddannelsen i Ikast fyldt op med 118 nye studerende.

Ledige pladser på læreruddannelsen
På læreruddannelsen i Silkeborg er 107 studiepladser allerede blevet besat. Der er dog stadig en del ledige pladser forud for studiestart i september. VIA har traditionelt et efteroptag frem til studiestart på et par hundrede studerende, og nogle af dem ventes at blive lærerstuderende i Silkeborg.

Efteroptaget består primært af ansøgere, der fik afslag på de uddannelser, de søgte i første omgang, eller som ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen.

De ledige pladser skal også ses i lyset af, at mange unge har læreruddannelsen i Aarhus som deres førstevalg, ligesom det i år blandt andet også er planen at etablere læreruddannelse på såkaldte uddannelsesstationer hos VIA i Randers og Holstebro.

Overvej alternative muligheder
Skulle man være en af dem, der har fået et afslag på drømmeuddannelsen, så har professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard en klar opfordring:

”I stedet for at miste modet vil jeg opfordre de unge, der har fået afslag, til at være åbne over for alternative muligheder og eksempelvis søge optagelse på en anden geografisk lokation. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse og et uddannelsessted, der ikke i udgangspunktet var det foretrukne,” siger Kirsten Bundgaard.

Blandt andet har VIA stadig ledige pladser på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg og på pædagoguddannelsen i Holstebro. Ligeledes er der ledige pladser på en lang række andre professionsbacheloruddannelser i hele Region Midtjylland.

”Hvis man ønsker en af de ledige studiepladser, anbefaler vi at være hurtig på aftrækkeren. Studievejledere sidder klar til at behandle de ansøgninger, der kommer ind de kommende uger – og frem til studiestart i august-september. Man kan se den samlede oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside,” siger Kirsten Bundgaard.

Se oversigt over ledige studiepladser her.

Pressekontakt for yderligere information
Kirsten Bundgaard, professionshøjskoledirektør ved VIA University College
Mobil: 87 55 10 18
E-mail: kibu@via.dk

Kiri Kesby, journalist i VIAs kommunikationsafdeling
Mobil: 87 55 14 61 / 20 49 90 30
E-mail: kike@via.dk

Billeder

VIA University College Campus Silkeborg
VIA University College Campus Silkeborg
Download
VIA University College Campus Silkeborg
VIA University College Campus Silkeborg
Download
Kirsten Bundgaard, Professionshøjskoledirektør hos VIA University College
Kirsten Bundgaard, Professionshøjskoledirektør hos VIA University College
Download
VIA University College i Ikast
VIA University College i Ikast
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum