Erhvervsministeriet

3,1 mio. kr. til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i Region Sjælland

Del

Femten lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte. Projekterne, der bl.a. ligger i Odsherred Kommune, Stevns Kommune, Vordingborg Kommune og på Orø samt Omø, kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 3,1 mio. kr.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Regeringen har ambitiøse målsætninger for klimaet og ønsket om at skabe liv og udvikling i de danske landdistrikter. Derfor er jeg særligt glad for, at Landdistriktspuljen i denne runde har været målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne. 

Det gavner nemlig både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De små lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning – og samtidig skabe gode arbejdspladser og sunde virksomheder.

Det glæder mig meget at se, at virkelysten også fortsat blomstrer i Region Sjælland og ude i landet – på trods af den svære tid vi er i”.

 

Eksempler på støttede projekter i Region Sjælland:

-        ”Fra urt til tekstil for krop og hjem”. I Odsherred Kommune bliver der produceret 3 tons uld, som i dag kasseres. Odsherred Kommune har samtidig et stort antal kunstnere, designere, kunsthåndværkere og hobbyarbejdere, som anvender uld og andre tekstilfibre i deres arbejde. De køber som regel deres materiale fra den anden side af jorden. Projektet vil gøre op med dette ved at etablere en kooperativ organisation, som vil kombinere lokal og gammel viden om fremstilling og farvning af garn med ny viden om bæredygtig småskala tekstilproduktion af høj kvalitet. Projektet får tilsagn om støtte på 154.000 kr.

 

-        ”Forprojekt for etablering af Dansk Videncenter for Tang”. Projektet ønsker at etablere Dansk Videncenter for Tang. Centeret skal samle og formidle viden om tang og bidrage til at fremme bæredygtig produktion og anvendelse af tang til gavn for klima, miljø og menneskers sundhed. Tang har en lang række anvendelser bl.a. som fødevarer, byggematerialer, plastikerstatning, gødning og i medicinproduktion. Centeret skal understøtte, at Danmark bliver førende inden for tangproduktion, der i dag ikke er ret udbredt globalt. Projektet får tilsagn om støtte på 180.375 kr.

 

-        Orøs haveaffald: Lokal værdiskabelse og recirkulering (Fase 1)”. Foreningen Genskab vil nedbringe mængden af haveaffald, der fragtes bort fra Orø, til et absolut minimum ved gradvist at reducere mængden gennem flere faser af initiativer og samarbejder.Projektet får tilsagn om et lån på 75.000 kr.

I alt var der 104 ansøgere fra hele landet til Landdistriktspuljen, hvoraf 41 projekter har fået tilsagn om støtte på i alt 10,1 mio. kr.

De støttede projekter er udvalgt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i løbet af sommeren 2020.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter:

Her kan du se en oversigt over andre forsøgsprojekter

Ø-projekter:

Her kan du se en oversigt over øvrige Ø-projekter

Kontaktperson: Erhvervsminister, presserådgiver Kristoffer Raun Thomsen, krrath@em.dk, 9133 7060 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum