Mikonomi.dk

300.000 flere stressede danskere siden 2010

Del

Mandag den 10. september samles politikere og eksperter til en stresskonference på Børsen grundet et stigende antal danskere med stress. I dag vurderer 25,1%, at de har et højt stressniveau. Stressniveauet er dermed steget med 4,3% fra 2010 til 2017. Dette svarer til, at der er næsten 300.000 flere mennesker, der i dag føler sig stressede sammenlignet med 2010, viser en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk.

I forbindelse med en stresskonference den 10. september har Mikonomi.dk undersøgt, hvor mange danskere der får stress, hvem der oftest rammes, hvad det koster samfundet og meget mere. Denne undersøgelse viser blandt andet, at 25,1% af danskerne føler, at de er stressede, hvilket svarer til næsten 1.450.421 personer. Dette repræsenterer ligeså en stigning på 4,3% siden 2010, som svarer til næsten 300.000 flere stressede mennesker på blot syv år.

Hver fjerde kvinde i alderen 16-24 år føler sig stresset

Undersøgelsen viser ligeså, at 40,5% af kvinderne i alderen 16-24 år i dag føler, at de har et højt stressniveau. Dette svarer til, at der hver dag går 133.495 unge piger rundt og føler sig meget stressede. De fleste af disse kvinder i denne aldersgruppe er under uddannelse. Grunden til deres stress kan muligvis bunde i det karakterræs, der er opstået gennem de seneste par år, hvori presset for at opnå topkarakterer er stort.

Stress koster samfundet 27 mia. kr. om året

Ifølge Stressforeningen koster sygefravær grundet stress samfundet 27 mia. kr. om året. I forlængelse af dette oplyser de, at det danske samfund bruger 14 mia. kr. om året i samfundsudgifter pga. stress. Yderligere er der på de danske arbejdspladser hvert år 1,5 mio. ekstra fraværsdage pga. sygdom i forbindelse med stress. Da de fleste danskere får løn under sygdom, koster dette arbejdsgiveren en del.

Der er derfor mange gode grunde for både medarbejderen, arbejdsgiveren og samfundet at forsøge at nedsætte befolkningens stressniveau, da det i sidste ende har mange konsekvenser, psykisk såvel som finansielt.

Vil du blive endnu klogere på stress, og hvordan det påvirker? Så kan du læse meget mere om dette her: Ny undersøgelse: Hvordan påvirker stress danskerne?

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum