Mikonomi.dk

300.000 flere stressede danskere siden 2010

Del

Mandag den 10. september samles politikere og eksperter til en stresskonference på Børsen grundet et stigende antal danskere med stress. I dag vurderer 25,1%, at de har et højt stressniveau. Stressniveauet er dermed steget med 4,3% fra 2010 til 2017. Dette svarer til, at der er næsten 300.000 flere mennesker, der i dag føler sig stressede sammenlignet med 2010, viser en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk.

I forbindelse med en stresskonference den 10. september har Mikonomi.dk undersøgt, hvor mange danskere der får stress, hvem der oftest rammes, hvad det koster samfundet og meget mere. Denne undersøgelse viser blandt andet, at 25,1% af danskerne føler, at de er stressede, hvilket svarer til næsten 1.450.421 personer. Dette repræsenterer ligeså en stigning på 4,3% siden 2010, som svarer til næsten 300.000 flere stressede mennesker på blot syv år.

Hver fjerde kvinde i alderen 16-24 år føler sig stresset

Undersøgelsen viser ligeså, at 40,5% af kvinderne i alderen 16-24 år i dag føler, at de har et højt stressniveau. Dette svarer til, at der hver dag går 133.495 unge piger rundt og føler sig meget stressede. De fleste af disse kvinder i denne aldersgruppe er under uddannelse. Grunden til deres stress kan muligvis bunde i det karakterræs, der er opstået gennem de seneste par år, hvori presset for at opnå topkarakterer er stort.

Stress koster samfundet 27 mia. kr. om året

Ifølge Stressforeningen koster sygefravær grundet stress samfundet 27 mia. kr. om året. I forlængelse af dette oplyser de, at det danske samfund bruger 14 mia. kr. om året i samfundsudgifter pga. stress. Yderligere er der på de danske arbejdspladser hvert år 1,5 mio. ekstra fraværsdage pga. sygdom i forbindelse med stress. Da de fleste danskere får løn under sygdom, koster dette arbejdsgiveren en del.

Der er derfor mange gode grunde for både medarbejderen, arbejdsgiveren og samfundet at forsøge at nedsætte befolkningens stressniveau, da det i sidste ende har mange konsekvenser, psykisk såvel som finansielt.

Vil du blive endnu klogere på stress, og hvordan det påvirker? Så kan du læse meget mere om dette her: Ny undersøgelse: Hvordan påvirker stress danskerne?

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Budget og tjekliste: Den ultimative flytte hjemmefra guide8.8.2018 08:30pressemeddelelse

Studiestart står snart for dagen, og det betyder for mange ligeså det at flytte hjemmefra. Det kan dog være svært at finde rundt i, hvad der skal være styr på både før, under og efter flytningen - specielt hvis det er første gang. Derfor har Mikonomi.dk udarbejdet den ultimative flytteguide til dig, der skal flytte hjemmefra. Den indeholder en flyttetjekliste og giver dig mulighed for at downloade og udfylde dit eget personlige budget.

Undersøgelse: De her uddannelser uddanner til ledighed26.7.2018 12:34pressemeddelelse

I en ny undersøgelse, konkluderes det, at du muligvis bør genoverveje dit valg, hvis du har søgt ind på psykologi-, pædagog- eller folkeskolelæreruddannelsen. Det er nemlig disse tre uddannelser, blandt de ti mest søgte i 2018, hvor de fleste studerende er arbejdsløse i det første kvartal efter at have afsluttet deres uddannelse. Henholdsvis 40%, 28% og 26% er, ifølge tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, ledige fra disse tre uddannelser det første stykke tid efter dimension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum