Udenrigsministeriet

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder

Del

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.

Udviklingsminister, Ulla Tørnæs siger: ”Verdens to største humanitære kriser i Syrien og Yemen fortsætter, og millioner af mennesker har behov for humanitær bistand. Samtidig kommer nye kriser til. I august sidste år brød konflikten ud i Rakhine i Myanmar, og det resulterede i at 655.000 mennesker flygtede til Bangladesh. Det er en ekstremt tragisk udvikling. Vi vil ikke bare se på. Vi kan med den danske humanitære indsats hjælpe med at gøre livet mere tåleligt for nogle af de mennesker, der står med de største humanitære behov. Det er så det vi gør. ”
 
Udviklingsminister, Ulla Tørnæs fortsætter: ”Udenrigsministeriets humanitære partnere er internationalt respekteret og gør en stor indsats for at afhjælpe behovene i de humanitære kriser og krisernes nærområder. De 300 mio. kr. vil blive omsat i en række nye aftaler med partnerne, der skal gøre en konkret og effektiv forskel for sårbare og nødstedte mennesker, der er fordrevet fra deres hjem og de værtssamfund, som huser dem i nærområderne.” siger Udviklingsministeren.
 
Baggrund
Det er de fastlåste og langstrakte kriser, som i Syrien og Yemen, og nye kriser, som i Myanmar, der forklarer stigningen til 68,5 millioner internt fordrevne og flygtninge på verdensplan.

Det skyldes især en række kriser, som er fastlåste og fortsætter med uformindsket kraft, bl.a. i Syrien og Yemen. Lande hvor også sårbarheden er enorm blandt dem, som ikke er flygtet. I de to kriser er der tilsammen mere end 40 mio. mennesker med humanitære behov.
 
Konflikten i Syrien er nu i sit 8. år. Flygtningetallet er oppe på næsten 6,3 mio., hvoraf langt hovedparten opholder sig i nabolandene Tyrkiet, Jordan, Libanon og i mere begrænset omfang Irak. Dertil kommer 6,6 mio. internt fordrevne. Situationen i Yemen har i de senere år udviklet sig til verdens største humanitære krise. FN vurderer, at ud af landets befolkning på 27,5 mio. mennesker har op mod 22,2 mio. behov for humanitær bistand. Myanmar har gennem flere år været præget af forskellige konflikter. I august 2017 forværredes situationen i Rakhine i dramatisk grad, og det resulterede bl.a. i at 655.000 rohingyaer flygtede til Bangladesh.

På den baggrund iværksættes en ansøgningsrunde blandt de faste danske humanitære partnerskabsorganisationer, som alle er tilstede enten direkte eller gennem internationale netværk i en eller flere af de tre kriser. Resultatet af ansøgningsrunden forventes offentliggjort i september 2018.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00Pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om