Sampension

300 mio. kr. til grønne og bæredygtige investeringer

Del

Sampension-fællesskabet sætter yderligere 300 mio. kr. i grønne obligationer og bæredygtige investeringer i løbet af årets første måneder.

Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension
Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension

Hen over årets første måneder har Sampension-fællesskabet skruet op for indkøb af grønne obligationer og sat mere end 300 mio. kr. i grønne og bæredygtige investeringer.

”Vi investerer i lande, som udsteder grønne obligationer, fordi Sampension-fællesskabet foretrækker de grønne obligationer frem for dem, der ikke er det. Hvis risikoen er den samme, og der ikke er forskel på forventningerne til afkastet, så investerer vi altid i de grønne,” forklarer Jesper Nørgaard, som er viceinvesteringsdirektør i Sampension.

Siden årsskiftet har Sampension-fællesskabet eksempelvis investeret godt 52 mio. kr. i grønne chilenske statsobligationer, 15 mio. kr. i grønne obligationer udstedt af den polske stat, og godt 42 mio. kr. i grønne ungarske statsobligationer, der er øremærket til vind- og vandenergi, biogas og elektricitet fra biomasse og solpaneler.

I januar udstedte den statsejede tyske udviklingsbank KfW en række grønne obligationer i zloty for at bruge pengene til grønne investeringer. I den forbindelse udskiftede Sampension-fællesskabet for godt 44 mio. kr. polske statsobligationer til grønne obligationer.

”Desuden har vi investeret 37 mio. kr. i obligationer fra den nordiske investeringsbank, NIB, og 112 mio. kr. i en udstedelse fra Verdensbanken. Det er ikke en eksplicit grøn udstedelse, men ved køb af obligationer fra Verdensbanken støtter Sampension-fællesskabet projekter i udviklingslandene og sikrer samtidig, at de gennemføres under ordentlige projektstandarder,” siger Jesper Nørgaard.

Siden coronaepidemien for alvor ramte verden i marts, har der generelt været skruet ned for udstedelse af grønne obligationer og op for udstedelse af obligationer, der er rejst for at skaffe kapital til bekæmpelse af corona. Det gælder blandt andet i Guatemala, hvor Sampension-fællesskabet har investeret 18 mio. kr. i indsatsen mod corona.

Udstedelsen af grønne obligationer er så småt ved at tage fart igen, lyder det fra eksperterne i Sampensions investeringsafdeling.

Samlet set har Sampension-fællesskabet på nuværende tidspunkt grønne investeringer for omkring 11,3 mia. kr. herunder investeringer i skov, løsninger inden for vedvarende energi og grønne energiformer, og i grønne obligationer.

”Hensynet til høje afkast og ansvarlighed står ikke i modsætning til hinanden. I Sampension-fællesskabet tror vi på, at de følges ad,” siger Jesper Nørgaard.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension
Jesper Nørgaard, viceinvesteringsdirektør i Sampension
Download

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

Sampension ansætter ny pressechef6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rune Lindberg er fra medio august ansat som pressechef i Sampension. Den nuværende presse- og kommunikationschef, Pia Lykke, fortsætter som afdelings- og kommunikationschef. Sampension opruster på kommunikation og ønsker en tættere kontakt med omverdenen. Selskabet er med aktiver på godt 330 mia. kr. Danmarks tredjestørste pensionsselskab. “Vi har budskaber, som vi mener kan gavne danskerne. Det gælder bl.a. at være opmærksom på, at selskaberne opfører sig ordentligt, når man forvalter deres opsparing til pensionen. Derfor styrker vi kommunikationen til omverdenen,” siger kommunikationsdirektør Michael Carlsen, Sampension. Rune Lindberg er 38 år og har tidligere været ansat i DI, PensionDanmark og senest i PFA.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum