Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

300 millioner kroner ekstra til velfærdsmedarbejdere i København

Del

Rekruttering og fastholdelse af velfærdsmedarbejdere i København bliver styrket med 300 millioner kroner. Det er en politisk anerkendelse af både medarbejdere og udfordringen for samfundet, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), som står bag det oprindelige budgetforslag.

300 millioner kroner de næste fire år til at styrke rekruttering og fastholdelse af kommunens sygeplejersker, sosu’er, pædagoger og socialpædagoger. Det er, hvad forligspartierne bag Budget 22 i Københavns Kommune har nikket til.

- Vores børn og ældre mærker hver dag manglen på pædagoger, sygeplejersker og sosu’er. Med denne aftale afsætter vi 300 millioner kroner til at rekruttere og fastholde de medarbejdere, vi så desperat mangler. Jeg er glad for, at mine kolleger på Rådhuset anerkender, at det er en af de allerstørste udfordringer, vi står overfor i vores by. Det er ikke sjovt at gå på arbejde, når der mangler mange kolleger. Det her er et stærkt signal om anerkendelse til dem, som hver dag tager hånd om ældre, udsatte og børn, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Sætter ind hvor rekruttering er sværest

Knap en tredjedel af pengene svarende til 90 millioner kroner over fire år går til Sundheds- og Omsorgsudvalget og skal målrettes de steder, hvor det er sværest at skaffe hænder. Den konkrete udmøntning skal aftales med de faglige organisationer.

- Pengene kan f.eks. gå til tillæg til sosu-assistenter på plejehjem med høj personaleomsætning, tillæg til sygeplejersker i aften- og nattevagt eller seniortillæg til sygeplejersker over 60 år. Det er det, vi skal se på nu, siger Sisse Marie Welling.

En national udfordring

Udfordringen med at skaffe de nødvendige hænder er ikke kun et problem i København, og derfor efterlyser borgmesteren også nationale løsninger.

- Det her er en kæmpe udfordring for hele Danmark, men den er særlig stor i vores by, fordi leveomkostninger og boligpriser er høje i København. Vi kan ikke løse nationale problemer lokalt. Men vi har taget et vigtigt skridt på vejen. Jeg vil fortsætte med at forsøge at råbe Christiansborg op. For politikerne dér er også nødt til at handle, slutter Sisse Marie Welling.

Fakta om aftalen

  • Der er afsat i alt 300 millioner kroner i perioden 2022-2025. Knap en tredjedel af pengene skal gå til medarbejdere i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Resten går til pædagoger og socialpædagoger.
  • De manglende hænder sætter kernevelfærden under et alvorligt pres og gør det svært for kommunen at sikre de nødvendige indsatser for borgerne. I 2020 var det 40 procent af Sundheds- og Omsorgsforvaltningens stillingsopslag for sygeplejersker, som ikke førte til ansættelse. For sosu-assistenter var det 32 procent og sosu-hjælpere 12 procent.
  • Udfordringerne forventes kun at blive større i de kommende år, hvor antallet af ældre, som har brug for omsorg og pleje, vil stige. I perioden 2021-2031 forventes f.eks. antallet af borgere over 80 år at stige med 63 procent.
  • Den konkrete udmøntning af puljerne vil skulle aftales med de forhandlingsberettigede organisationer enten som forhåndsaftaler, der omfatter flere medarbejdere, eller som konkrete, individuelle aftaler.

Kontakter

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Enigt udvalg har truffet afgørelse om Intervare20.9.2021 21:05:47 CEST | Pressemeddelelse

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har besluttet at give Intervare frem til 1. november 2021 til at implementere den model, virksomheden har foreslået, der ifølge Intervare A/S skal skabe rammerne for, at chaufførernes vilkår er i overensstemmelse med Københavns Kommunes arbejdsklausuler. Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har herudover efter anbefaling fra Københavns Kommunes CSR-enhed besluttet at pålægge Intervare A/S bod samt besluttet at tilbageholde månedlige vederlag af 400.000 kr. op til et samlet tilbagehold på 3,2 mio. kr. med henblik på at sikre at Intervare efterbetaler chaufførerne, det beløb som kommunens CSR-enhed vurderer de har krav på. Samtidig forbeholder Sundheds- og Omsorgsudvalget sig ret til at ophæve kontrakten, hvis Intervare ikke fremadrettet loyalt medvirker til at oplyse sagen og retter op på tidligere overtrædelse af arbejdsklausulen, og/eller hvis Intervare ikke implementerer den ændrede forretningsmodel senest pr. 1. november 2021 som lovet. Da der er t

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum