Andel

30 millioner kroner i rabat til Næstved, Faxe og Vordingborg

Del

Der er allerede givet 30 millioner kroner i rabat på elregningen i de tre kommuner Næstved, Faxe og Vordingborg. Samlet i hele regionen er der foreløbig givet 175 millioner kroner i individuel rabat til andelshaverne i Andel.

Det er Andels folkevalgte repræsentantskab, der har besluttet, at der i år skal være en ekstraordinær og kontant fordel ved at være andelshaver.

Jens Stenbæk, bestyrelsesformand i Andel, uddyber:

- Som andelshavere kan vi være stolte af vores investeringer i ladestandere til elbiler, udrulning af fibernet og mere produktion af vedvarende energi. Derudover har repræsentantskabet besluttet at styrke den helt nære og konkrete andelshaverværdi gennem denne rabat, fortæller han og understreger, at det netop er en af værdierne ved at være andelshaver i et andelsselskab:

- En anden værdi som andelshaver, er den demokratiske indflydelse på, hvordan Andel bedst bidrager til den grønne og digitale omstilling i regionen.

Rabatten gives ved at netselskabet Cerius, der ejer og driver elnettet, undlader at opkræve betaling for at transportere strømmen i 2021.

400 millioner i alt

Samlet set givers der en rabat til alle andelshavere i 2021 på 400 millioner kroner.

For en typisk familie på fire personer i en villa, kan besparelsen nærme sig små 1000 kroner i løbet af året, mens en mindre lejlighed vil få en besparelse på knap 500 kroner.

For butikker, børnehaver, gartnerier, landbrug og alle andre virksomhedstyper kan besparelsen svinge fra få tusinde kroner til mere end 50.000 kroner om året afhængig af elforbruget.

- Når der samlet set bliver frigjort 400 millioner kroner i løbet af året, vil det skubbe den regionale vækst og udvikling et lille skridt i den rigtige retning, konstaterer Jens Stenbæk.

Rabatten gives automatisk via elregning til alle andelshavere i Andel. Du er automatisk andelshaver, hvis du bor, har sommerhus eller driver virksomhed i Cerius’ forsyningsområde, som dækker det meste af Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Fakta om Andels repræsentantskab

Andels repræsentantskabs vælges af selskabets 400.0000 andelshavere.

Repræsentantskabets vigtigste opgave er at repræsentere alle andelshavere og følge og drøfte den løbende udviklingen i virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling af vores samfund. Det er desuden repræsentanterne, der vælger Andels bestyrelse.

Der er i dag 141 repræsentanter, og de har alle mulighed for at stille op til valg i Andels bestyrelse.

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum