3 tips til at få dine vinduer til at skinne i forårssolen

Del

Når først forårssolen titter frem, bliver det hurtigt klart, at vinduerne trænger til en polering. Eller også afslører helligdage og løbestriber kvaliteten af den seneste vinduespolering for alle og enhver. Så hvordan får du rene og flotte vinduer i en håndevending? Det får du tre tips til lige her.

Vinduerne i din bolig spiller en stor rolle for både din trivsel og for lys, varme og ventilation. Samt for dit udsyn til omverdenen – og omverdenens mulighed for at kikke ind.

Men desværre følger der et irritationsmoment med ved alle dine vinduer: De holder sig ikke rene af sig selv.

Derfor er du nødt til at få pudset vinduerne både ude og inde med jævne mellemrum, hvis de skal holde sig pæne og rene. Særligt her i foråret, hvor solen er begyndt at skinne ekstra meget, og det måske er længe siden, du har pudset vinduer sidst.

Brug en vinduespudser eller puds selv

Det helt store problem ved vinduespudsning er imidlertid, at det er hundesvært, hvis du ikke kender de små trick. Det er dem, vinduespudserne kender, og derfor det ser legende let ud, når du ser en fagmand pudse vinduer.

Derfor vælger mange at bestille vinduespudsning hos Polermestrene og andre firmaer, som har specialiseret sig i vinduespolering. For det koster overraskende lidt at betale sig fra besværet.

Andre vælger at gøre det selv. Enten fordi de tror det er meget dyrt, eller fordi de sætter en ære i, selv at kunne vedligeholde og rengøre deres hjem – både inde og ude.

Til dig, som har det sådan, har vi fundet 3 tips til at få vinduerne til at skinne.

Tip 1: Sørg for det rigtige udstyr

Vinduespudsning bliver meget nemmere, hvis du har det rigtige udstyr. Så køb en ”indvasker” – enten i form af en rigtig, professionel indvasker eller en svamp – en god skraber med godt gummi og et viskestykke med god sugeevne.

Så er du godt på vej til at blive 100-meter mester i vinduespudsning.

Tip 2: Lær det rigtige ”move”

Vil du gerne høre hemmeligheden var at pudse vinduer, uden at det giver striber?

Den kommer her!

Når vinduerne er vasket ind, skal du sørge for at trække vandet af med skraberen i en lang bevægelse. Altså ikke noget med at løfte skraberen undervejs. Eller lige holde en lille pause.

Et langt træk. Så slipper du for striber.

Kan skraberen ikke nå over hele vinduets bredde? Så start i et af de øverste hjørner og kør fra side til side i bløde, buede bevægelser med skraberen ned over ruden – uden pauser eller løft.

Så skal du nok slippe for striber – også selv om du lige er nødt til at trække hen over en del af vinduet, som allerede er tør, for at få det hele med.

Tip 3: Brug blødt, kalkfrit vand

Vil du undgå kalkstriber eller pletter på dit nypudsede vindue, samt give skraberen de bedste vilkår at køre ned over vinduet på?

Så hent vand fra en regnvandstønde eller fra vandbeholderen i din kondenstørretumbler.

Så få du den bedste vinduesvask.

Og glem så alle mulige vinduespudsemidler eller at bruge vand fra hanen. Og har du ikke andre muligheder end hanevand, så kom lidt eddike i vandet for at fjerne kalken.

Så kan du få skinnende rene vinduer i forårssolen.

Nøgleord

Kontakter

Morten Dahl
morten@dahl-ejendomsservice.dk
Tlf 2751 2741

Billeder

Information om Dahl Ejendomsservice

Dahl Ejendomsservice
Tåsingegade 28,1.sal
2100 København Ø

2751 2741https://dahl-ejendomsservice.dk/