OnlinePartners

3 populære skisportssteder i 2019

Del

Når sommeren lakker mod enden, begynder mange allerede at se frem mod næste ferie. For mange børnefamilier er det allerede i uge 42, hvor den typisk står på storbyferier eller oplevelser rundt omkring i Danmark. Er du dog en haj efter kridhvide pister med silkeblødt sne, ser du sandsynligvis frem mod januar og februar måned, hvor det er højsæson for at drage på skiferie.

De kridhvide pister med knitrende puddersne omgivet af naturskønne landskaber er og bliver den perfekte beskrivelse på en skiferie. Tilføjer vi lige en skyfri himmel og høj sol, er forholdene og dermed udgangspunktet endnu mere optimalt. Vejret er alfa og omega for en skiferie, men eftersom de fleste af os booker vinterens skiferie flere måneder i forvejen, kan det være rigtig svært at helgardere sig.

Der findes flere populære skisportssteder i Sverige, Norge, Østrig, Italien og Frankrig, men flere måneder i forvejen er det ikke til at forudse, hvor du finder de bedste forhold. Når det så er sagt, har skisportsstedets højdeplacering stor betydning for ski- og vejrforholdene. Jo højere skisportsstedet ligger, desto lavere er temperaturen, og jo større er chancen for snegaranti. Vil du gerne have ro i sjæl og krop op til afgang, bør du derfor booke en skiferie i et af de højest beliggende skiområder.

Alpe d’Huez i Frankrig

De kridhvide pister på Pic Blanc bjergtoppen i Alpe d’Huez begynder i knap 3.400 meters højde, og skisportsstedet befinder sig dermed blandt de mest højtbeliggende skisportssteder i Frankrig. I Alpe d’Huez er det muligt at stå på ski til og fra de fleste hoteller og lejligheder, og skisportsstedet er generelt kendt for snesikkerhed, masser af sol samt for at være børnevenligt og alligevel fabelagtigt til afterski. Derudover byder området på et væld af aktivitetsmuligheder uden for pisterne, og dermed er der rig mulighed for at aktivere hele familien.

Sölden i Østrig

Sölden er og bliver et af Østrigs mest populære skisportssteder, og det skyldes først og fremmest, at det er et af landets mest snesikre skiområder. Med pister i knap 3.300 meters højde og områdets to store gletsjere, Tiefenbach og Rettenbach, er der eminent skiføre hele sæsonen. Selve byen ligger i ca. 1.400 meters højde, og her finder du et væld af aktiviteter og muligheder, som ikke nødvendigvis har med hverken sne eller ski at gøre. Der er adskillige spisesteder, indkøbsmuligheder samt sportshaller, således både børn og voksne kan proviantere, lade op eller få pulsen op inden døre.

Livigno i Italien

Livigno er en favorit blandt danskerne, og alle pisterne befinder sig i en højde på mellem 1.800 og 2.800 meter. I Livigno finder du et mikroklima, hvilket betyder, der kommer rigelige mængder sne i løbet af sæsonen. I har altså snegaranti ved dette skisportssted, og I kan ovenikøbet trygt booke skiferie lige op til og uden for højsæsonen i henholdsvis december og marts/april måned. Livigno er et skisportssted, som er kendt for sine børnevenlige områder og pister samt hyggelige stemning, gode spisesteder og indkøbsmuligheder.

Tjek skisportsstedernes højdeplaceringer

Når I begynder at planlægge næste skiferie, bør I ikke kun have selve området for øje, men derimod også skisportsstedernes højdeplaceringer. Hvor højt eller lavt de ligger placeret, viser sig nemlig at have stor betydning for, hvorvidt der er snegaranti hele sæsonen eller ej. Alpe d’Huez, Sölden og Livigno er tre populære skisportssteder, der, grundet deres høje placeringer, tilbyder dig den bedste snegaranti. I både Nordsverige og Norge finder du også skiområder, hvor der er snegaranti – også selvom de måske ligger markant lavere end mange af skiområderne i alperne. Det skyldes i høj grad, at klimaet har større betydning for skiforholdene end højdeplaceringen, hvor det omvendte gør sig gældende i alperne.

Information om OnlinePartners

OnlinePartners
OnlinePartners
Fredensgade 7
6000 Kolding

71 99 10 50https://www.onlinepartners.dk/

Følg pressemeddelelser fra OnlinePartners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OnlinePartners

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum