Næstved Kommune

3. årgang på Susåskolen afd. Herlufmagle maler Dronningens fødselsdagsgave

Del

Hjemmelavede gaver er nu engang de bedste – derfor får Dronning Margrethe også en særlig en af slagsen, når hun her i foråret runder de 80. Landets kommuner er gået sammen om et kunstværk, som består af 98 malerier, kreeret af børn fra 3. klasse. I Næstved er børnene fra 3. årgang på Susåskolen afd. Herlufmagle udvalgt til det både ærefulde og kreative hverv. Det glæder de sig meget til.

Den kreative proces er gået i gang for børnene sammen med deres lærere Tine Olsen og Tina Lauritzen på Susåskolen afd. Herlufmagle: Hvordan vil vi vise Næstved? Hvad er det helt særlige ved at bo her? Og hvordan vil vi male Dronning Margrethe?

Der er nemlig overordnede rammer for motiverne på Dronninge-gaven. Maleriet skal indeholde fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og et vartegn fra kommunen. Derudover skal det males på karton i A3-format, på den brede led og endelig må det ikke indeholde glimmer, der nemt falder af.


Næssi eller Messi?
I Herlufmagle er børnene godt i gang med skitser og pensler.

- Det er lige i Dronningens ånd, at vi skal være kreative. Børnene nærmest jublede, da vi fortalte dem, hvad de skulle i gang med. Gaven har allerede ført til en masse snakke, undersøgende spørgsmål og nysgerrighed. For eksempel opstod der på et tidspunkt tvivl om, hvorvidt kommunens grønne drage-maskot hedder Næssi eller om det var Messi. Det ser ud til, at de nu har lagt sig fast på, at noget af det som i hvert fald er typisk Næstved er gavlmalerierne, naturen med det grønne og vandet og græshoppebroen i Karrebæksminde. Det er børnene nu ved at overføre til papir, og det skal nok blive super flot, fortæller daglig leder Henrik Garde.

Børn overrækker af gaven
Alle 98 malerier fra kommunerne bliver samlet af KL, som overdrager dem til hoffet, som samler dem i en stor opstilling.

Malerierne bliver overrakt personligt og direkte til Dronningen den 15. april på Christiansborg Slot i lokalerne omkring den store sal med Gobeliner.
To 3.-årgangs elever fra hver kommune deltager i ceremonien.

Nøgleord

Kontakter

Daglig leder af Susåskolen afd. Herlufmagle Henrik Garde, telefon 5588 8561 / 5152 7828

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Nye boligformer i landområderne – online borgermøde28.5.2020 21:55:00 CESTPressemeddelelse

Næstved Kommune inviterer til oplæg og debat på deres Facebookside. Emnet denne gang er, hvordan kommunen i en kommende revision af kommuneplanen kan skabe mulighed for nye boligformer i landområderne. Alle er velkomne online 3. juni. Først er der oplæg om boligformer og deres betydning for lokalområdet. Derefter byder hele Landdistriktsudvalget op til diskussion, svarer på spørgsmål og lytter til forslag om nye boligformer i landdistrikterne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum