VIA University College

2.887 får studieplads hos VIA i Aarhus

Del

VIAs nye uddannelser i Aarhus til diplomingeniør i eksport og teknologi samt til professionsbachelor i procesøkonomi og værdikædeledelse optager i år dobbelt så mange nye studerende som i fjor. Og der er plads til, at flere søger ind.

Arkivfoto. Se oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside www.via.dk/ledigepladser
Arkivfoto. Se oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside www.via.dk/ledigepladser

2.887 unge mennesker får i dag – den 26. juli – at vide, at de er blevet optaget på en ønsket uddannelse hos professionshøjskolen VIA University College i Aarhus. Det er tre procent flere end i fjor.

Siden midnat har de i alt 18.658 ansøgere til uddannelserne hos VIA kunnet logge ind på professionshøjskolens optagelsesportal og se, om de er optaget. Der har derfor været livlig aktivitet på portalen hele natten igennem – og er det fortsat nu. 

De uddannelser hos VIA, der i år har krævet det højeste karaktergennemsnit for at komme gennem nøglehullet, er alle placeret i Aarhus og er: Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus (9,5), professionsbachelor i ernæring og sundhed i Aarhus (9,1) og sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus (9,1).

I alt har VIA i år optaget 6.023 nye studerende på sine godt 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i Region Midtjylland. Det er 202 flere end i 2018 og det højeste optag i VIA over de seneste fem år.

På landsplan har de videregående uddannelsesinstitutioner i år optaget 65.714 nye studerende. Det er én procent flere end i 2018.

Vind i sejlene for nye uddannelser

Det er blandt andet VIAs nye uddannelse i Aarhus til diplomingeniør i eksport og teknologi, som gik i luften sidste år, der har øget optaget markant på grund af flere ansøgninger. Optaget er øget fra 29 til 51 nye studerende – altså en stigning på 76 procent.

”Erhvervslivet efterspørger flere ingeniører. Derfor har vi i VIA arbejdet ekstra målrettet med at udvikle og markedsføre vores ingeniøruddannelser og etableret nye. På den baggrund glæder vi os rigtig meget over, at vi i år har kunnet notere en markant fremgang i antallet af ansøgninger til vores ingeniøruddannelser og også har kunnet optage flere både i Aarhus, Horsens og Herning,” fremhæver prorektor Louise Gade, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i Region Midtjylland.

Også den anden nye uddannelse til professionsbachelor i procesøkonomi og værdikædeledelse, som VIA etablerede på Campus Aarhus C i fjor, har vind i sejlene. Antallet af ansøgninger var i år dobbelt så højt som i 2018, og optaget er øget med hele 171 procent – fra 24 til 65 nye studerende.

Begge uddannelser venter endda at optage endnu flere studerende frem til studiestart i august-september, da de har såkaldt ’frit optag’. Det betyder, at der ikke politisk er sat loft over, hvor mange studerende VIA må optage på uddannelserne.

Se liste over ledige studiepladser

På de fleste af de uddannelser i Aarhus, hvor der er dimensionering på antallet af studiepladser, kan VIA allerede nu melde om fuldt hus.

Alle studiepladserne er blandt andet optaget på uddannelserne i Aarhus til lærer, socialrådgiver, sygeplejerske, fysioterapeut og bioanalytiker, og mange kvalificerede ansøgere har derfor fået afslag på at komme ind på disse uddannelser i Aarhus, fordi der ikke er plads.

Til gengæld er der stadig en del andre uddannelser med ledige studiepladser, der kan søges. Listen over ledige pladser på VIAs uddannelser i Region Midtjylland kan ses på VIAs hjemmeside – via.dk.

”I VIA har vi hvert år et efteroptag frem til studiestart i august-september på flere hundrede studerende. Der er primært tale om ansøgere, der fik afslag på de uddannelser, de søgte i første omgang, eller som ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen. Jeg vil opfordre de unge, der har fået afslag, til at være åbne over for alternative uddannelsesmuligheder,” siger Louise Gade og fortsætter:

”Frem for at miste modet over et afslag vil jeg anbefale at være nysgerrige på andre uddannelser, selv om de ikke lige var førsteprioriteten. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse, der ikke i udgangspunktet var den foretrukne”.

VIAs studievejledere sidder klar

Hvis man ønsker en af de ledige studiepladser, anbefaler VIA at være hurtig på aftrækkeren med at søge.

I dag og i de kommende uger sidder studievejledere klar ved telefonerne i VIA for at besvare spørgsmål og hjælpe unge, der har fået afslag på at komme ind på deres søgte uddannelser, til at finde alternativer.

Studievejlederne behandler også de ansøgninger, der kommer ind de kommende uger.

Ud over at kontakte VIAs studievejledere er der inspiration at finde på VIAs blog ’dinstudievej.dk, som er skabt for at hjælpe de unge til at blive mere afklarede til at træffe et studievalg.

Billeder

Arkivfoto. Se oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside www.via.dk/ledigepladser
Arkivfoto. Se oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside www.via.dk/ledigepladser
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.
  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.
  • VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder. Målet er at klæde de studerende på med kompetencer, der kan være med til at sikre vækst i erhvervslivet og udvikling af den offentlige sektor. Uddannelserne giver de studerende den seneste forskningsviden inden for deres fagfelt.

  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum