Beskæftigelsesministeriet

28.200 færre i kontanthjælpssystemet på lidt over to år

Del

Antallet af personer i kontanthjælpssystemet er faldet med 28.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til juni 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Faldet udgør 18 procent. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Det samlede antal personer i kontanthjælpssystemet har længe været faldende over hele landet. Samtlige kommuner bortset fra Ærø og Læsø har færre personer i kontanthjælpssystemet i juni 2018 end i samme måned i 2016.

Solrød, Furesø, Bornholm, Greve, Allerød, Lemvig og Lejre har oplevet de største fald. Her er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med over 30 procent på to år, og langt de fleste kommuner kan konstatere et mærkbart fald på mellem 10 og 20 procent.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er endnu et bevis på, at det er hele landet, der nyder godt af væksten. Det er meget positivt, at vi får flere med, uanset om det er i kommuner i landdistrikterne eller ved storbyerne. Det er afgørende for livskvaliteten for de mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet, at de får en fod inden for. Det gavner primært dem, men i høj grad også samfundet og den fortsatte vækst. Vi har brug for alle kræfter for at fortsætte den positive udvikling.

Samlet set er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 28.200 fuldtidspersoner fra april 2016 til juni 2018, når der tages højde for sæsonudsving. Alene fra juni 2017 til juni 2018 er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med 10,5 procent. Det er det største årlige procentvise fald siden højkonjunkturen i 2005-2008. 

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er blevet indført den 1. april 2016. Kontanthjælpsloftet sikrer, at man får mere ud at arbejde end at være på kontanthjælp, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man står til rådighed, hvis man kan arbejde.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:  

- Det er glædeligt, at antallet af kontanthjælpsmodtagere endnu en gang falder, og samtidig tyder det ikke på, at de kommer over på lignende ydelser. Ledigheden er lav, og beskæftigelsen i det private sætter rekorder måned for måned. De fine tal skyldes selvfølgelig i høj grad de gode konjunkturer, men jeg er også overbevist om, at regeringens initiativer med integrationsydelse, kontanthjælpsloftet og 225- timersreglen har en effekt.

I perioden fra april 2016 til maj 2018 faldt det samlede antal offentligt forsørgede med i alt 49.400 fuldtidspersoner. Langt den største del af faldet skyldes færre personer i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb steg med 5.100 fuldtidspersoner.  

Efter kontanthjælpsloftet har en typisk familie med to børn på kontanthjælp efter skat 23.800 kroner i samlede offentlige ydelser om måneden.

Find tallene og læs mere her:

Kontakter

Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum