Erhvervsministeriet

26 miollioner kroner skal hjælpe udsatte ledige tættere på arbejdsmarkedet

Del

Nyt projekt skal mindske antallet af ledige på kanten af arbejdsmarkedet gennem landsdækkende inklusionsindsatser. Projektet har netop fået tilsagn om 26 mio. kr. i medfinansiering fra EU’s Socialfond.

Det er Den Sociale Kapitalfond, der sammen med en række kommuner står bag projektet ”Social inklusion gennem Vækstpartnerskaber”, som nu får 26 mio. kr. i tilskud fra EU’s Socialfond til at udvikle en effektiv og skalerbar metode til at få udsatte ledige i job.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Vi skal give alle borgere i det danske samfund mulighed for at bidrage og blive en del af det fællesskab, arbejdsmarkedet er. Det er ikke alene afgørende for det enkelte menneske. Det er det også for samfundsøkonomien, hvor vi kan se, at vi allerede i dag og i meget høj grad fremover kommer til at mangle arbejdskraft i de danske virksomheder. Derfor er jeg glad for, at Socialfonden nu investerer i et projekt, der skal udvikle nye måder at få udsatte ledige tættere på arbejdsmarkedet. Og jeg glæder mig til at følge projektets resultater”.

Målrettet opkvalificering af langtidsledige

Rammen om projektet er etableringen af 22 vækstpartnerskaber, hvor kommuner, private aktører og socialøkonomiske virksomheder arbejder sammen. I løbet af projektperioden vil 148 ledige langt fra arbejdsmarkedet påbegynde opkvalificeringsforløb, hvor de blandt andet bliver trænet i sociale kompetencer og beskæftigelseskultur.

Projektet vil desuden gennemføre en række forløb målrettet SMV’er, hvor fokus vil være forretningsudvikling og udvikling af kompetencer til at arbejde med udsatte ledige som socialøkonomisk virksomhed. Målet er, at mindst 80 borgere, der i dag er langt fra arbejdsmarkedet, bliver ansat i ordinære jobs efterfølgende.

Erhvervsstyrelsen forventer at kunne give endnu et inklusionsprojekt tilsagn om yderligere 6 mio. kr. i medfinansiering inden sommerferien.

Fakta om EU’s strukturfonde – Regionalfonden og Socialfonden

  • EU’s Regionalfond, Socialfond og danske partnere investerer årligt 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
  • Ca. 7,5 pct. af strukturfondsmidlerne er afsat til en national pulje, der udmøntes centralt. Relevante tværregionale projekter med afsæt i fx regeringsstrategier vil kunne støttes. Puljens midler udmøntes inden for de rammer, som fremgår af strukturfondsprogrammerne.
  • I Danmark er det Erhvervsstyrelsen, der træffer afgørelse om tildeling af midler fra Regionalfonden og Socialfonden.

For yderligere oplysninger kontakt

  • Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk.
  • Birgitte Frost Mathiesen, programdirektør i Den Sociale Kapitalfond, tlf. 28490080 / bfm@socialkapitalfond.dk.  

Nøgleord

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum