Beskæftigelsesministeriet

25.100 færre i kontanthjælpssystemet på to år

Del

Antallet af mennesker i kontanthjælpssystemet fortsætter med at falde. I april var der 25.100 færre fuldtidspersoner end i april 2016.

På to år er antallet på kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp faldet med 16 procent. Dermed var der samlet 25.100 færre fuldtidspersoner i april end i samme måned i 2016.

Udviklingen kommer samtidig med, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen blev indført den 1. april 2016.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er meget positivt, at vi igen ser et fald, så der er 25.100 færre i kontanthjælpssystemet. Når der samtidig er rekordhøj beskæftigelse og lav ledighed, er det også nu, at vi har de bedste muligheder for at flere i job. Til gavn for den enkelte, samfundet og virksomhederne, som har fået sværere ved at skaffe folk.

- Der er blandt andet afsat over 260 millioner kroner til kontanthjælpsmodtagere langt fra arbejdsmarkedet i projektet ”Flere skal med”, som er i gang. Og vi foreslår at bruge 100 millioner kroner til at forebygge flaskehalse bl.a. ved at øremærke penge til opkvalificering af ledige indenfor brancher med efterspørgsel. En pakke, der også skal sikre at 20.000 aktivitetsparate bliver jobparate, og som vi skal i gang med at forhandle.

Ser man alene på udviklingen det seneste år, er antallet af kontanthjælpsmodtagere fra april 2017 til april 2018 faldet med ti procent. Det er det største årlige procentvise fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere siden højkonjunkturen tilbage i 2005-2008. 

Kigger man på antallet af personer på offentlig forsørgelse, er det faldet med 39.600 fuldtidspersoner fra april 2016 til marts 2018. Faldet skyldes primært færre i kontanthjælpssystemet og på efterløn, mens antallet af personer på førtidspension, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb, revalidering, forrevalidering samt sygedagpenge og jobafklaringsforløb samlet set er steget med 7.800 fuldtidspersoner.

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 201925.4.2019 09:17:07 CESTPressemeddelelse

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt. - Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet. - Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder. - Det gør

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum