Sparta Atletik og Løb

25.000 deltagere flokkes til København for at deltage i et udsolgt Copenhagen Half Marathon

Del

Verdenseliten vender tilbage til København i jagten på nye rekorder.

I går jagten ind på en ny løbsrekord for kvinderne, ti mandlige løbere vil krydse den magiske grænse på en time, den europæiske rekord hos mændene står for fald, og så vender den forsvarende mester, Amedework Walelegn, tilbage for at blive den første løber til at vinde CPH Half to år i træk. Han går efter at vinde i 58:30, hvilket vil være den næst hurtigste tid nogensinde i København.

Verdensrekorden på halvmaratondistancen inden for para-atletik står også for skud, når Christian Lykkeby-Olsen vil slå den nuværende rekord på 70:57 og gennemføre CPH Half på under 70 minutter.

Copenhagen Half Marathon stikker ud på verdenskortet som en af verdens hurtigste halvmaraton, og med en lynende hurtig rute og optimale betingelser for at løbe hurtigt, så flokkes verdens bedste løbere til København, hvilket har resulteret i et rekordstort Elite A og Elite B felt med cirka 250 løbere.

København og Frederiksberg lægger også også veje til DM-titlen, når Danmarks hurtigste mænd og kvinder samles for at afgøre, hvem der skal kalde sig Danmarksmestre i 2022.

Pressen er inviteret

Pressen er inviteret til at dække begivenheden fra vores pressecenter på dagen på Øster Allé ved start- og målområdet. Opløbsstrækning på Øster Allé er kendt for at byde på fantastisk stemning, og der vil være rig mulighed for at få gode billeder af vinderne og fra løbet. Der er også pressefaciliteter tilgængelig i området, hvor pressen kan tage ophold.

Kontakt Sparta Atletik & Løbs presseansvarlig, Thor Thestrup Schnetler, på 28453831 for at ansøge om akkreditering eller ansøg online her.

Find vores pressekit her

Se Elite Startlisten her

Fakta om Copenhagen Half Marathon 

  • Siden etableringen i 2015, og efter en verdensrekord i 2019, har CPH Half haft til mål at være blandt verdens hurtigste halvmaraton

  • Discovery sender eventen direkte på Eurosport2 Danmark fra klokken 11.00 og på Discovery+. I Norge transmittere NRK også CPH Half direkte til hele Norge

  • Løbet er udsolgt med 25.000 deltagere

  • Copenhagen Half Marathon er et World Athletics Elite Label halvmaraton

  • Copenhagen Half Marathon er endvidere en del af SuperHalfs løbsserien - en international serie med nogle af verdens hurtigste halvmaraton

  • Løbet arrangeres af Sparta Atletik & Løb & Dansk Atletik

  • Den primære sponsor er: Zalando

  • Founding Partners er: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark

  • Øvrige sponsorer og partnere er: Nike, High5, BMW og Sportmaster

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer