Gjensidige Forsikring

2500 gange om året koster det en afgift til bilejere: Nemt at undgå

Del
Der er hård kamp om parkeringspladserne i København, og derfor må parkeringsvagter dagligt udskrive afgifter til biler, der holder uretmæssigt på p-pladser til elbiler. Men det er ikke kun en dårlig forretning for pengepungen, det har også flere negative konsekvenser for ejere af elbiler.

De fleste bilejere i København har oplevet at køre rundt og lede efter en parkeringsplads i noget, der føles som en uendelighed. 

I takt med at frustrationen stiger, bliver fristelsen ofte stor, når den eneste ledige parkeringsbås er reserveret til elbiler, og man selv kører i en benzin- eller dieselbil.  

Det scenarie er noget, der giver parkeringsvagter i hovedstaden anledning til at bruge blokken, og alene i 2022 løb det op i næsten 2500 parkeringsafgifter for at parkere uretmæssigt på parkeringspladser reserveret til elbiler.  

Det viser en oversigt, som Københavns Kommune har udleveret til Gjensidige.  

Men selvom det for mange bilejere kan virke som den eneste løsning for at kunne parkere sin bil, så har det en række negative følgevirkninger for ejere af elbiler og den grønne omstilling, lyder det fra Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige.  

“Når man optager en parkeringsplads til elbiler, så blokerer man samtidig for, at de kan lade deres bil op. Det kan sammenlignes med, at elbiler parkerede foran alle standere på benzintanke, så man ikke kunne fylde benzin på. Det er en afgift, der er dum at få som bilejer da den er utroligt nem at undgå, fordi reglerne er meget klare,” siger han.  

Antallet af bøder for ulovlige parkeringer har ligget på et nogenlunde stabilt højt niveau de senere år, men efter det i 2022 politisk blev besluttet at omdanne 4.100 almindelige p-pladser til p-pladser til elbiler frem mod 2026, vil udfordringerne formentlig kun blive større. Og ved at parkere på de reserverede pladser er man uforvarende også med til at blokere for den grønne omstilling.  

Derfor håber Henrik Sagild, at der allerede nu kommer en større forståelse for indretningen hos bilejerne.  

“En rig adgang til både parkering og opladning er helt afgørende for, at mange vælger at skifte til elbil, hvilket både er en vigtig del af den grønne omstilling, men også for noget så simpelt som en bedre luftkvalitet for byens mange borgere. Selvom det kan være frustrerende at lede efter en parkeringsplads, så kommer vi nemmest i mål, hvis vi allesammen bidrager.” 

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum