Haderslev Kommune

2.500 borgere spørges til sundhed

Del

Hvordan har du det? Det er det spørgsmål, som 2.500 borgere fra Haderslev Kommune er blevet udvalgt til at svare på i Danmarks største undersøgelse om borgernes trivsel og sundhed. Borgerne opfordres til at tjekke, om de er udvalgt til at deltage.

2.500 tilfældigt udvalgte borgere i Haderslev Kommune modtager i disse dage et skema med spørgsmål om blandt andet motion, madvaner og trivsel i din e-Boks eller per brev, hvis du ikke har en digital postkasse.

Haderslev Kommune deltager igen i den landsdækkende undersøgelse af danskernes sundhed, som hedder ”Hvordan har du det?”.

Godt overblik over borgernes helbred og trivsel

Det er tredje gang undersøgelsen gennemføres, og svarene giver et indblik i, hvordan borgernes trivsel, sundhed og sygdom har udviklet sig fra 2010 til 2017 på landsplan og i de enkelte regioner og kommuner.

Undersøgelsen bliver brugt til at forbedre forebyggelsen og behandlingen af sygdomme. Samtidig sætter svarene fokus på danskernes sundhed og trivsel. For at få de mest brugbare resultater, er det vigtigt, at så mange som muligt udfylder spørgeskemaet.

- Det er vigtigt, at så mange som muligt svarer, så vi kan blive klogere på, hvordan borgerne har det. Svarene bruger vi blandt andet i forhold til vores forebyggende indsatser, og derfor er det ikke uvæsentligt at få at vide, om vi generelt drikker for meget, spiser for usundt, dyrker for lidt motion eller har ondt i krop eller sjæl”, siger Preben Holmberg, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse.

Derfor er svarene vigtige

Alene i Region Syddanmark er cirka 57.000 borgere udvalgt til at deltage i undersøgelsen og på landsplan vil cirka 300.000 danskere over 16 år modtage spørgeskemaet.

Mange af de sygdomme og lidelser, som danskerne døjer med i dag – fx diabetes 2, KOL og stress – kan forebygges, hvis der gribes tidligere ind. Det er lidelser, som griber voldsomt ind i hverdagen for dem, der bliver ramt. Og lidelser, som koster samfundet mange penge.

Ved at besvare spørgeskemaet kan du være med til at sætte fokus på de sundhedsemner, der har betydning for din sundhed. Både region og kommuner bruger resultaterne fra undersøgelsen til at gøre deres sundhedstilbud bedre.

- Hvert eneste svar er vigtigt, fordi det bidrager til at give et klart billede af, hvordan borgerne har det, og hvad der gør dem syge. Det giver os et godt udgangspunkt for at sætte ind, der hvor behovet er størst, så vi på længere sigt kan øge livskvaliteten for alle syddanskere, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

De fem regioner, Danske Regioner, KL, Statens Institut for Folkesundhed, Sundhedsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet står bag undersøgelsen.

Læs mere på www.rsyd.dk/hvordanhardudet

Fakta
Haderslev Kommune deltog også i undersøgelsen i 2013. Her viste resultaterne blandt andet, at 83 procent af borgerne vurderede, at de havde et fremragende/vældig godt/godt helbred

Undersøgelsen viste også, at hver 10. borger i Haderslev Kommune er storryger. Det har fået kommunen til at sætte ekstra fokus på netop rygestopkurser for storrygere. Dette er sket i et samarbejde med andre sønderjyske kommune og har indtil videre været en succes.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum